Αρχική Eπικαιρότητα Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής, Ντίνος Χριστιανόπουλος

Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής, Ντίνος Χριστιανόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κηδεία του θα γίνει το πρωί της Πέμπτης στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο σπουδαίος ποιητής, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Κωνσταντίνος Δημητριάδης, είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1931. 
Ήταν γιος προσφύγων από την Ανατολική Θράκη. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το πτυχίο του είναι από τον Τομέα Κλασικών Σπουδών.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως βιβλιοθηκάριος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης και στη συνέχεια μεταπήδησε στην επιμέλεια εκδόσεων. Το 1958 ίδρυσε το περιοδικό Διαγώνιος, το οποίο κυκλοφορούσε έως και το 1983.

Η πρώτη του ποιητική συλλογή υπό τον τίτλο «Εποχή των Ισχνών Αγελάδων» δημοσιεύτηκε το 1950 και διακρίθηκε για το προσωπικό ύφος και τις επιρροές από σπουδαία ονόματα όπως ο Κωνσταντίνος Καβάφης.

Το 2011 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του, ωστόσο αρνήθηκε να το παραλάβει παραθέτοντας κείμενο που είχε γράψει το 1979, το οποίο αναφερόταν στη θέση του «εναντίον κάθε τιμητικής διάκρισης».

Τον Ιούνιο του 2011 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.