Αρχική Ν. Κορινθίας Α. Πνευματικός: «Κάποτε ο Β. Νανόπουλος το έλεγε κουρελόχαρτο και τώρα πανηγυρίζει...

Α. Πνευματικός: «Κάποτε ο Β. Νανόπουλος το έλεγε κουρελόχαρτο και τώρα πανηγυρίζει για το στρατόπεδο!»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

Το πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Κορινθίων χαρακτηρίστηκε πέρσι αρχές του Σεπτέμβρη από τον κύριο Βασίλειο Νανόπουλο ως κουρελόχαρτο. Τότε έπρεπε να δείξει καλή διαγωγή στην νέα κυβέρνηση και να την διευκολύνει να γίνει η ανοικτή δομή μεταναστών στην Κόρινθο. Η δομή μεταναστών έγινε, κανένας αγώνας δεν δόθηκε και έμειναν οι δηλώσεις του για αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ, για την αποτροπή της εγκατάστασης της ανοικτής δομή των μεταναστών. Τον χαρακτηρισμό ότι το μνημόνιο είναι κουρελόχαρτο το ανέφερε από τότε πάρα πολλές φορές δημόσια και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε συνεντεύξεις του στους επόμενους μήνες.
Πριν από λίγους μήνες το μνημόνιο συνεργασίας έγινε πάλι από κουρελόχαρτο χρήσιμο και μας έδωσε τη δυνατότητα στην οικονομική επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την πολεοδόμηση των 300 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου του έκτου Συντάγματος πεζικού, που θα αποδώσει στο δήμο κατά κυριότητα την μισή έκταση, δηλαδή 150 στρέμματα.
Σήμερα πανηγυρίζει για την παραχώρηση στον Δήμο των 10 στρεμμάτων από την έκταση του στρατοπέδου του έκτου Συντάγματος πεζικού για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. Δε λέει βέβαια ότι τα 10 αυτά στρέμματα προβλέπονται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε εμείς η προηγούμενη δημοτική αρχή, με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας για να παραχωρηθούν στο δήμο και μάλιστα άμεσα από την υπογραφή του, κάτι το οποίο καθυστέρησε ένα ολόκληρο χρόνο.Δίνει μάλιστα στη δημοσιότητα και το έγγραφο με το οποίο παραχωρούνται αυτά τα 10 στρέμματα στο οποίο σαφέστατα στο Β σχετικό αναφέρεται πάλι το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης που υπογράφτηκε με το Δήμο Κορινθίων και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την 1 Ιουλίου 2019, από εμάς κύριε Νανόπουλε. Αυτό το μνημόνιο δίνει την έκταση στο Δήμο Κορινθίων.
Είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την φιλοξενία σήμερα στις εγκαταστάσεις του πρώην γηπέδου της ανοικτής δομής των μεταναστών. Δεν παλέψατε το Σεπτέμβρη του 2019 ούτε εσείς, ούτε οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για να μην γίνει τουλάχιστον η εγκατάσταση των μεταναστών, αν δεν μπορούσε να αποτραπεί, πάνω στις εγκαταστάσεις του πρώην ποδοσφαιρικού γηπέδου. Προς τι οι σημερινοί πανηγυρισμοί. Ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό καταστράφηκε για να φιλοξενήσει την ανοικτή δομή μεταναστών.Πρέπει να έχει κάποιος μεγάλο αυτοδιοικητικό θράσος και μέσα σε ένα χρόνο να θέλει να παρουσιάσει ως επιτυχία αυτό που εμείς μετά από πολύ αγώνα καταφέραμε και είχε αποτυπωθεί σε δημόσιο έγγραφο με υπογραφές του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη Ευάγγελου και δικής μου ως Δημάρχου Κορινθίων. Πιστεύετε ότι οι Κορίνθιες και οι Κορίνθιοι δεν παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα στην Κόρινθο και ότι μπορείτε να συνεχίσετε να παρουσιάζετε έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής ως δικά σας; Πιστεύετε ότι οι Κορίνθιοι δεν αντιλαμβάνονται, όταν τους λέτε ψέματα ποια είναι η αλήθεια; Δεν περιμένω να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Αυτό άλλωστε δεν το θέλω σε καμία περίπτωση. Εμένα με ενδιέφεραν και με ενδιαφέρουν τα συμφέροντα της Κορίνθου και των δημοτών της. Αυτά υπηρέτησα αυτά υπηρετώ και σήμερα.
Δυστυχώς βλάπτετε σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου με το να καθυστερείτε την έναρξη των έργων που είναι απαραίτητα για τις αθλητικές υποδομές που τόσο έχει ανάγκη η πόλη της Κορίνθου, ιδιαίτερα στο κομμάτι των ποδοσφαιρικών γηπέδων που λείπουν.

Για να τελειώνουμε με τα ψέμματα αυτό είναι το «κουρελόχαρτο» που αναφέρεται και στην νέα απόφαση δυστυχώς για εσάς.

Α. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ