Αρχική Eπικαιρότητα Στην Κρήτη ετοιμάζουν γλέντια με 1.500 καλεσμένους

Στην Κρήτη ετοιμάζουν γλέντια με 1.500 καλεσμένους

Γαμήλια γλέντια με τη συμμετοχή 1.500 καλεσμένων σχεδιάζουν κάποιοι στην Κρήτη, παρά την έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού και τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των ειδικών για τα χειρότερα που έρχονται.

Όπως μετέδωσε ο ρ/σ Ράδιο Κρήτη 101,5, ξενοδοχεία στα οποία απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν πρόθυμα να αναλάβουν το τραπέζι του γάμου χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ενώ από την άλλη οι υπηρεσίες catering αρνούνται να αναλάβουν το έργο.

Αύριο αναμένεται να ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο ιδιοκτήτης εταιρείας catering Θόδωρος Καλαθάκης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και μάλιστα τόνισε πως ο ίδιος ήταν που δέχτηκε το τηλεφώνημα από το Ηράκλειο προκειμένου να αναλάβει γάμο με 1.500 καλεσμένους.

«Πριν από λίγες ημέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μια κυρία η οποία μου ζήτησε υπηρεσίες σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου για γάμο παρουσίας 1.500 ατόμων. Όπως αντιλαμβάνεστε της αρνήθηκα γιατί είναι επικίνδυνο και την προέτρεψα και την ίδια να κάνει το ίδιο ωστόσο εκείνη μου απάντησε πως «εμάς δεν μας πιάνει κοροναϊός» και πως «δεν γίνεται να αναβάλλω τον γάμο του παιδιού μου 10 ημέρες πριν» και έκλεισε το τηλέφωνο εμφανώς εκνευρισμένη αφήνοντας να εννοηθεί πως θα πάει σε άλλους συναδέλφους μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο επιχιερηματίας τόνισε πως «πληροφορίες στον κύκλο μου λένε πως απευθύνονται διάφοροι σε συναδέλφους μου και τους ζητούν να προχωρήσουν στην οργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων όπου καταλαβαίνετε πως αυτό αποτελεί εθνικό κίνδυνο λόγω της πανδημίας».

Πάντως, ο κ. Καλαθάκης εκφράζει και τον προβληματισμό του για τον κλάδο του λόγω των μέτρων που ισχύουν λέγοντας ότι «έχουμε χάσει το 99,9% του έργου μας. Στην ουσία δεν είμαστε ανοικτά αλλά κλειστά γιατί καταλαβαίνετε πως στην Κρήτη δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις έως 100 άτομα. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συνέπειες».