Αρχική Eπικαιρότητα Σχολεία στην Ταϊλάνδη: Πλαστικά κουβούκλια και μάσκες στις τάξεις για να προστατεύονται...

Σχολεία στην Ταϊλάνδη: Πλαστικά κουβούκλια και μάσκες στις τάξεις για να προστατεύονται από τον κορωνοϊό οι μαθητές

Πρόκειται σίγουρα για την χώρα με τα πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικών αποστάσεων, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού. Ο λόγος για την Ταϊλάνδη, που άνοιξε στις αρχές του Ιουλίου τα σχολεία της, έχοντας τοποθετήσει διάφανα πλαστικά κουβούκλια μέσα στις τάξεις και οριοθετώντας τον χώρο που κάθε παιδί μπορεί να παίζει… μόνο του. Την ίδια ώρα, οι αρχές ζητούν να γίνεται διαρκώς απολύμανση χεριών και θρανίων.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, όταν οι μαθητές καταφθάνουν στα σχολεία της χώρας, λοιπόν, λαμβάνουν από τους καθηγητές τις μάσκες τους, τις οποίες φορούν καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δίνονται και προστατευτικές ασπίδες. Έπειτα, υποβάλλονται σε θερμομέτρηση και πριν μπουν στην τάξη απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Μέσα στις τάξεις έχουν τοποθετηθεί πλαστικά κουτιά σε κάθε θρανίο -πρόκειται για τις διάφανες κάλπες που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στις εκλογές- ώστε το κάθε παιδί να απομονώνεται σχεδόν απόλυτα από τους συμμαθητές του.