Αρχική Ν. Κορινθίας Η μαγευτική συναυλία με κουαρτέτο βιολοντσέλων από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

Η μαγευτική συναυλία με κουαρτέτο βιολοντσέλων από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα

Την Παρασκευή (7/8/2020) στο Λαογραφικό Μουσείο Λινός στο Σολομό Κορινθίας πραγματοποιήθηκε για ένα εξαιρετικό event που στήθηκε επάνω σε μία ιδέα του Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού, την οποία αγκάλιασε το Λαογραφικό Μουσείο Λινός Linos Museum και συνδιοργάνωσαν μια πολύ όμορφη βραδιά που περιελάμβανε ειδική ξενάγηση στου χώρους του Μουσείου και συναυλία με κουαρτέτο βιολοντσέλων στη σκιά του Ακροκορίνθου.


Τέσσερις βιολοντσελίστες με κοινή αγάπη για τη μουσική δωματίου συναντήθηκαν με το Κορινθιακό κοινό μέσα από ένα πρόγραμμα από την μπαρόκ εποχή, τον ρομαντισμό, τα τάνγκο που τελείωσε με τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.


Ο Αλέξανδρος Χαραλάμπους, η Λευκή Κολοβού, ο Σταύρος Παργινός και η Λυδία Παναγιωταρέα ερμήνευσαν γνωστές μελωδίες με τον ιδιαίτερο ήχο του Tetrarte υπό τη σκιά του Ακροκορίνθου, στο κέντρο μιας πέτρινης χωριάτικης πλατείας, εκεί μπροστά στο παραδοσιακό καφενείο, το κελάρι και το παλιό σχολείο που στέκονται αγέρωχα στον χρόνο ψιθυρίζοντας ιστορίες στους επισκέπτες.


Συνολικά, ήταν μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά, με πολύ καλή μουσική από ένα εξαιρετικό κουαρτέτο, σε έναν καταπληκτικό χώρο και όλοι όσοι παρευρέθηκαν το απόλαυσαν ιδιαίτερα.


Υποστηρικτές της εκδήλωσης: ΦΥΡΚΟ ΑΒΕΕ – Fyrko S.A. και Pietris Catering