Αρχική Eπικαιρότητα Καθαρή η Κορινθία και σήμερα – 1 κρούσμα στην Αρκαδία

Καθαρή η Κορινθία και σήμερα – 1 κρούσμα στην Αρκαδία

Περίπου το 1/3 των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών, διευκρινίζουν πηγές στον ΕΟΔΥ. Στις πύλες εισόδου της χώρας εντοπίστηκαν βέβαια 24 κρούσματα15 εξ αυτών κατά τους ελέγχους, ενώ 9 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως. 

Πάντως, Αττική και η Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να καταγράφουν διψήφιους αριθμούς , με την ιχνηλάτηση στη Θεσσαλονίκη να δείχνει συρροή κρουσμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Γεννηματάς και στην Α’ ΔΟΥ της περιοχής. 

Συγκεκριμένα, 22 είναι τα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και άλλα 22 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς2 συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης1 συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο γάμος στους Αμπελόκηπους συνδέεται και με τα 2 κρούσματα στη Ρόδο. Αλλά και ο Έβρος καταγράφει διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, 18 για την ακρίβεια, όλα όμως συνδέονται με το γάμο της Αλεξανδρούπολης.

Με το cluster κρουσμάτων στην κρετατοβημαχανία της Καβάλας συνδέονται τα 8 κρούσματα στην περιοχή, ενώ 8 είναι τα νέα κρούσματα και στη Λάρισα, από τα οποία τα 6 αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και 1 είναι στενή επαφή τους. Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες οι γιατροί των δύο νοσοκομείων που έχουν βγει θετικοί είναι 7 και συγκεκριμένα είναι 5 ειδικευόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και 2 γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο. 

Στα 6 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη Μαγνησία, από τα οποία τα 4 συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο, ενώ 1 συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Πληροφορίες θέλουν το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει συνολικά τα 10.

Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι:

  • 1 στην Αρκαδία
  • 1 στη Δράμα
  • 2 στην Ημαθία
  • 1 στην Πιερία
  • 1 στην Καστοριά
  • 1  στην Κέρκυρα
  • 2 στην Κοζάνη
  • 1 στις Κυκλάδες
  • 1 στην Πέλλα
  • 2 στη Χαλκιδική
  • 1 στα Χανιά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.1349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.