Αρχική Eπικαιρότητα Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζονται εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζονται εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Σε οριακό σημείο παραμένει η χώρα με την αύξηση των κρουσμάτων να διατηρείται σταθερά υψηλά και να δημιουργεί έντονο «πονοκέφαλο» σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα. Για μία ακόμη ημέρα προστέθηκαν 77 νέα κρούσματα, ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει βρει ακόμα λύση. 

Τα 29 κρούσματα στην Αττική, είναι το μεγάλο στοίχημα του κυβερνητικού επιτελείου, όπως άλλωστε και η κορύφωση των καλοκαιρινών  διακοπών με τον Δεκαπενταύγουστο να είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής. Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά τη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού και οι κινήσεις τύπου Ξάνθη στην Καβάλα, αποσκοπούν σε καλύτερα νούμερα τις επόμενες εβδομάδες.

Τα νέα μέτρα εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι κι από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πρότεινε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στα πλοία, μιας κι αυξήθηκε και η πληρότητα των πλοίων, θέση που έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Εξάλλου, με αφορμή τα απανωτά κρούσματα συνωστισμού, εξετάζεται η επιβολή ωραρίου λειτουργίας έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα στα κέντρα διασκέδασης κι ενδεχομένως και σε χώρους εστίασης.

Πάντα στο τραπέζι βρίσκονται σκληρότερα μέτρα, μολονότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν ακόμα, όπως είναι τα sms στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας καθώς και τοπικά lockdown. Δεν αποκλείεται μάλιστα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου να υπάρξει νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στην κατεύθυνση της αφύπνισης των πολιτών και της υπενθύμισης της ατομικής ευθύνης.

Ακόμα αναμένεται να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στην ελεύθερη έως τώρα διέλευση Ελλήνων, ομογενών ή ατόμων με ελληνικό διαβατήριο από τις πύλες της Κακαβιάςτης Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα και των Ευζώνων. Καλά πληροφορημένες πηγές, δεν αποκλείουν, μάλιστα, βάσει πάντα των διαθέσιμων στοιχείων να αποφασισθεί και για πρακτικούς, αλλά και για λόγους… παραδειγματισμού, η επιβολή τοπικού lockdown, όπου η επιδημιολογική καμπύλη δείχνει ότι… ξεφεύγει. Κυβερνητικά στελέχη δείχνουν προς περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην ηπειρωτική χώρα, ως υποψήφιες να επιβληθεί ένα τοπικό lockdown

Προηγούμενο άρθροAνασχηματισμός: Θέμα ωρών η ανακοίνωση – Τα νέα πρόσωπα
Επόμενο άρθροΑλλά 3 κρούσματα κορωνοϊού στην Κορινθία! – 22 συνολικά