Αρχική Ν. Κορινθίας Αν η καμπάνια “ΠΑΜΕ ΚΟΡΙΝΘΟ” ήταν “ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΡΙΝΘΟ” ….. !!!!

Αν η καμπάνια “ΠΑΜΕ ΚΟΡΙΝΘΟ” ήταν “ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΡΙΝΘΟ” ….. !!!!

Για τις μέρες της καραντίνας έχουμε πολλές φορές αναφέρει την πλήρη απουσία της Δημοτικής Αρχής με τις ανύπαρκτες απολυμάνσεις στους δημόσιους χώρους αλλά και για μία ωραιότατη καμπάνια στα ΜΜΕ για να μείνουμε σπίτι.

Ο Τσιόδρας όμως και ο Χαρδαλιάς έφυγαν από το καθημερινό πλάνο τονίζοντάς μας να μην χαλαρώνουμε, όμως εμείς όχι μόνο χαλαρώσαμε αλλά ξεσαλώσαμε.

Ατομικά και ομαδικά, είχαμε και παραδείγματα να πάρουμε.

Τουριστικές καμπάνιες δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το Δήμο Κορινθίων, τον Βασίλη Νανόπουλο και τον Τ.Πιέτρη για ένα Δήμο που δεν στηρίζεται η οικονομία του στον τουρισμό αλλά στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την βιοτεχνία και το εμπόριο. Δεν πτοήθηκαν ούτε στις άγριες μέρες της πυρκαγιάς και μία μόλις εβδομάδα μετά επανήλθαν με μεζέδες, live μεταδόσεις και μπουζούκια στην παραλία της Αλμυρής.

Δεν ήθελε Σοφία για να σκεφτούν πριν ξεκινήσουν ότι τα βήματα θα ήταν όχι απαραίτητα να φέρουμε κόσμο αλλά να κρατήσουμε τους Κορίνθιους στην πόλη. Και πως θα γινόταν αυτό; Σε συνεννόηση πάντα με τους επιχειρηματίες θα μπορούσαν να οργανώνουν μικρά event στους πεζόδρομους αλλά και στις παραλίες μας, θα μπορούσαν μαζί τους να κάνουν θεαματικά πράγματα για να έχουμε λόγο να είμαστε κάθε μέρα και αλλού. Χωρίς βαρύγδουμπες συναυλίες, χωρίς ανακοινώσεις, απλά και καθημερινά. Ο εγχώριος τουρισμός, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ δηλαδή θα έπρεπε να έχουμε κάθε μέρα και έναν άλλο λόγο να επισκεφτούμε τα Καλάμια, την Αλμυρή, το Σοφικό, την Αρχαία Κόρινθο, το Χιλιομόδι, τον Ασσο, το Λέχαιο ακόμη και τον Αγιο Ιωάννη και τα Αθίκια που μετρούν άπειρες πληγές.

Σε συνεργασία με σωματεία, με συλλόγους, με ομάδες, με θεατρικές σκηνές, με τον καθένα χωριστά.

ΑΥΤΗ θα έπρεπε να ήταν η ΚΑΜΠΑΝΙΑ σας κύριοι και όχι 2 λεπτά δημοσιότητας σε κανάλι εθνικής εμβέλειας που σας την έστησε ένας δημοσιογράφος που θα ξεχάσει και το τηλέφωνό σας. Ολοι εμείς είμαστε εδώ, αυτά τα χρήματα που δώσατε θα μπορούσαν να είχαν μοιραστεί σε δεκάδες ζογκλέρ, μάγους, γελωτοποιούς, κλόουν, μικρά συγκροτήματα που θα είχαν και κάτι διαφορετικό στην πόλη κάθε μέρα και σε κάθε σημείο της….!!!! Και θα έμεναν στους ντόπιους, στην πόλη αυτή που τα χρειάζεται όσο τίποτα άλλο…

Σ.Μπαλή