Αρχική Ν. Κορινθίας Aρχίζουν τα έργα συντήρησης στη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο

Aρχίζουν τα έργα συντήρησης στη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο

Σύντομα αρχίζουν τα έργα συντήρησης, στην μετρική σιδηροδρομική γραμμή, στη διαδρομή Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, στην οποία προγραμματίζεται να επανακυκλοφορήσουν συρμοί περί τα μέσα του επόμενου έτους.

Αυτό έγινε γνωστό (σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου), στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά.

Σημειώνεται δε, ότι στην ίδια συνάντηση, γνωστοποιήθηκε ότι ξεκινάει άμεσα, ο καθαρισμός της μετρικής γραμμής από το Άργος μέχρι την Καλαμάτα.

Σκοπός είναι να γίνει καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί, ώστε να ακολουθήσει η μελέτη για την αποκατάσταση όποιων προβλημάτων διαπιστωθούν ότι έχουν προκύψει, κατά τη διάρκεια της πολυετούς εγκατάλειψης του δικτύου -είτε πρόκειται για φθορές φυσιολογικές λόγω του χρόνου αχρησίας, είτε ακόμα και για βανδαλισμούς.

“Στο κόστος αποκατάστασης θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια, όπως και στην επαναλειτουργία τόσο του επιβατηγού όσο και του εμπορικού τρένου -ιδιαίτερα σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και την υποστήριξη της Μεγαλόπολης”, σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο εξής, θα υπάρχει συνεχής συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΟΣΕ.

Προηγούμενο άρθρο77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα και ακόμη δύο νεκροί!
Επόμενο άρθροΉρωας οδηγός σώζει επιβάτες από φλεγόμενο όχημα (video)