Αρχική Περ. Πελοποννήσου Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Θέματα που αφορούν την μητρόπολη Μεσσηνίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, το πρωί σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου, με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Ειδικότερα, στη συνάντηση -παρουσία και του πολιτικού μηχανικού Σταύρου Πίκουλα, άμισθου ειδικού συμβούλου του περιφερειάχη- έγινε γνωστό από την μελετήτρια Κ. Κορωναίου ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένη η μελέτη για το Κειμηλιαρχείο – Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της μητρόπολης Μεσσηνίας, έργο το οποίο προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις μελέτες συντήρησης και αποκατάστασης των μονών Δήμιοβας, Μαρδακίου και Βελανιδιάς, έργα τα οποία θα τύχουν άμεσης χρηματοδότησης από το ΠΔΕ μόλις παραδοθούν οι εν λόγω μελέτες,

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας εξετάστηκε και η προοπτική χάραξης και κατασκευής νέου δρόμου προς την μονή Βελανιδιάς, ο οποίος -όπως δήλωσε ο μητροπολίτης- θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της εν λόγω μονής, στις παρυφές της Καλαμάτας, για ανάγκες της μητρόπολης, μεταξύ των οποίων η διοργάνωση συνεδρίων.

Ηδη γίνεται σχετική διερεύνηση, όπως γνωστοποίησε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης.