Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Θα ξεπουλούσε εκατοντάδες αρχαία νομίσματα στην Ιταλία

Πάτρα: Θα ξεπουλούσε εκατοντάδες αρχαία νομίσματα στην Ιταλία

Με μια οργανωμένη επιχείρηση στο λιμάνι της Πάτρας, οι άνδρες του τμήματος Αλλοδαπών της Ασφάλειας και του Λιμεναρχείου πρόλαβαν το ξεπούλημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που σκόπευε να κάνει ένας 57χρονος, ο οποίος ετοιμαζόταν να φύγει με το πλοίο της γραμμής για Ιταλία φορτωμένος με 299 αρχαία νομίσματα!

Στο πλαίσιο ελέγχου στον χώρο των αποσκευών το βράδυ της Δευτέρας, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί έκρυβε προσεκτικά μέσα στην ταξιδιωτική αποσκευή του 16 χρυσά, 92 αργυρά και 191 χάλκινα νομίσματα τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. ως και την περίοδο της τουρκοκρατίας, χωρίς να διαθέτει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα που θα νομιμοποιούσαν την κατοχή και την μεταφορά τους.

Τα πολύτιμα αρχαία νομίσματα κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας ενώ ο 57χρονος που εκτιμάται ότι σχεδίαζε να τα πουλήσει, πιθανότατα σε κάποιον συλλέκτη σε ευρωπαϊκή χώρα, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Ασθενής θετική στον κορωνοϊό
Επόμενο άρθροΣεισμός τώρα 3 Ρίχτερ κοντά στις Σπέτσες