Αρχική Eπικαιρότητα Μόλις μάθετε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια, δεν θα...

Μόλις μάθετε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια, δεν θα το ξανά ανάψετε ποτέ

Φιδάκι για τα κουνούπια: Είναι αποτελεσματικό, όμως, αυτό δεν πάει να πει πως είναι και ιδανικό για την υγεία. Σε περίπτωση που γνωρίζατε πώς δημιουργείται, είναι βέβαιο πως δεν θα το χρησιμοποιούσατε. Το φιδάκι βοηθά στο να διώξετε, τα κουνούπια. Όμως, παρασκευάζεται από μία αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου. Πρόκειται για ένα φυσικό υλικό που προέρχεται από ένα είδος χρυσάνθεμου.

Φιδάκι για τα κουνούπια: Ποια τα προβλήματα υγείας, που προκαλεί
Το πύρεθρο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως πονοκέφαλο ναυτία, έμετο, ερεθισμό στο δέρμα ή τα μάτια και φλεγμονή. Σε περίπτωσης κατάποσης, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα της γλώσσας και των χειλιών. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, μυϊκή μαρμαρυγή, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο. Στο πύρεθρο βρίσκονται οι πυρεθρίνες. Είναι εκχύλισμα από τις εντομοκτόνες χημικές ουσίες. Έχουν γενικά καρκινογόνα δράση σε ζώα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και σε παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μιας σπείρας, είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ζημιά που προκαλείται στους πνεύμονες από ένα πηνίο κουνουπιών είναι ισοδύναμη με την ζημία που γίνεται από 100 τσιγάρα. Άλλοι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσότητα σωματιδίων που παράγουν 75-137 αναμμένα τσιγάρα και εκπέμπει τόση φορμαλδεΰδη όση απελευθερώνεται από 51 τσιγάρα.