Αρχική Eπικαιρότητα Ολο το χρόνο επιτρέπεται το κυνήγι αγριογούρουνου

Ολο το χρόνο επιτρέπεται το κυνήγι αγριογούρουνου

Να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, κατά τη συζήτηση και ψήφιση σχεδίου νόμου για τα αγροτικά.

Ο κ. Χρυσομάλλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση του κυνηγιού του αγριογούρουνου κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου και για τη δρομολόγηση της αποζημίωσης των πατατοπαραγωγών.

Ειδικότερα, με αφορμή τις διατάξεις για το ανώτατο όριο αποζημίωσης για τον ΕΛΓΑ ο Μεσσήνιος βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να τροποποιήσει άμεσα τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, επισημαίνοντας: “Προερχόμενος από έναν νομό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον πρωτογενή τομέα, θα ήθελα να σας ζητήσω να προχωρήσετε άμεσα και στην τροποποίηση του κανονισμού ασφάλισης φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ, προκειμένου να συμπεριληφθούν νέα ασφαλιζόμενα αίτια, να υπολογιστούν οι νέοι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και να καταστεί στο άμεσο μέλλον ο ΕΛΓΑ σύμμαχος και αρωγός των αγροτών μας και όχι ένα ακόμα εμπόδιο στη δύσκολη καθημερινότητα του Ελληνα αγρότη. Το οφείλουμε αυτό στους παραγωγούς, κύριε υπουργέ”.

Για το νομοσχέδιο που προβλέπει την απελευθέρωση του κυνηγιού του αγριόχοιρου καθ’ όλο το έτος, παρατήρησε: “Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τις αγροτικές περιοχές και για το οποίο είχα κάνει ήδη από πέρυσι σχετική ερώτηση για τη Μεσσηνία. Επιτέλους, η διάταξη αυτή θα ανακουφίσει το πρόβλημα και θα επιτρέψει την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της αφρικανικής πανώλης”.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης πρότεινε, επιπλέον, την επαναφορά της αρμοδιότητας των δασαρχείων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα το ζήτημα των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων και των δασικών χαρτών. Τέλος, με αφορμή τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης για τις ενισχύσεις στους παραγωγούς, σημείωσε: “Αυτά πείτε τα στους πατατοπαραγωγούς της Πελοποννήσου, που είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν αναλυτικά με τον κ. υπουργό -και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό- για την ενίσχυσή τους με όρους διαφάνειας, αντικειμενικότητας και λογικής, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης. Και θα πάρουν ενίσχυση για πρώτη φορά από το 1991! Εικονική πραγματικότητα το λέτε εσείς αυτό ή επιστροφή στο ρεαλισμό;”.

Καταλήγοντας, ο Μεσσήνιος βουλευτής εξαπέλυσε επίθεση στους συναδέλφους του τού ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: “Κατανοώ ότι η επιτυχής διαχείριση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σας εκνευρίζει αφάνταστα και έτσι προσπαθείτε να στήσετε μια εικονική πραγματικότητα. Σας εκνευρίζει αφάνταστα το γεγονός ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης. Σας εκνευρίζει αφάνταστα ότι τελείωσε το ψέμα, τελείωσε η ξεδιάντροπη προσπάθειά σας να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας, να ελέγξετε την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου για τους κολλητούς σας. Σας εκνευρίζει αφάνταστα ότι πλέον όλα αποκαλύπτονται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη, αυτή που τόσο πολύ προσπαθήσατε να χειραγωγήσετε για τους δικούς σας σκοπούς”.