Αρχική Eπικαιρότητα Ο «βράχος της Εβίτας»: Το εικονοστάσι με τα αρκουδάκια, αφιερωμένο στην 13χρονη...

Ο «βράχος της Εβίτας»: Το εικονοστάσι με τα αρκουδάκια, αφιερωμένο στην 13χρονη που έχασε τη ζωή της στη φωτιά

Βράχος της Εβίτας: Δύο χρόνια πέρασαν από τη «μαύρη» Δευτέρα τις 23ης Ιουλίου του 2018. Εκείνη την ημέρα προκλήθηκε τεράστια καταστροφή. Φλόγες περικύκλωσαν το Μάτι. Η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμά της πήρε τη ζωή από εκατόν δύο ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς βρισκόντουσαν και πολλά παιδιά. Οι μνήμες μένουν ακόμη ζωντανές. Ο πόνος τους είναι τεράστιος και ατελείωτος.

Βράχος της Εβίτας: Το παιδί που χάθηκε

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και η 13χρονη Εβίτα Φύτρου, που βούτηξε στο κενό κυνηγημένη από τις φλόγες. Η μικρή Εβίτα που, την ίδια μέρα, έχασε στις φλόγες τον πατέρα και τον αδερφό της.

Σήμερα, στη ρίζα του βράχου, λίγα μέτρα μετά το ταβερνάκι της Αργυράς Ακτής, στο σημείο που πήδηξε το 13χρονο κορίτσι, υπάρχει ένα μικρό εικονοστάσι και ένα βότσαλο που γράφει το όνομα το δικό της, του μπαμπά της και του αδελφού της: Γρηγόρης, Εβίτα, Αντρέας. Δίπλα σιγοκαίνε τρία κεριά ενώ στα βράχια είναι σκορπισμένα παιχνίδια και αρκουδάκια.

Βράχος της Εβίτας: Η ονομασία της περιοχής

Οι ντόπιοι αποκαλούν πλέον την περιοχή «ο βράχος της Εβίτας», λέει η Διονυσία Κανελοπούλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κατοίκων Μαραθώνα, που μένει σε κοντινή απόσταση.

«Στην παραλία όπου χάθηκαν πολλές ζωές συγγενείς θυμάτων έστησαν έναν μαρμάρινο σταυρό, αλλά οι κάτοικοι τον απομάκρυναν επειδή εκεί κάνει ο κόσμος μπάνιο», συμπληρώνει η κ. Κανελοπούλου και περιγράφει πως είναι σήμερα η ζωή τους.«Κάθε φορά που φυσάει δεν κοιμόμαστε. Τρέχουμε να βρέξουμε τις αυλές. Είναι δύσκολα, ακόμα και για μας που ξημερώσαμε, που ήρθε το πρωί και ζούσαμε, φανταστείτε γι’ αυτούς που έχασαν τους δικούς τους».