Αρχική Ν. Αργολίδος Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Ιουλίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Ιουλίου

Σαν σήμερα 27 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής:

1832 Η Εθνοσυνέλευση στο Ναύπλιο επικυρώνει την απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία ο Oθων θα εστέφετο βασιλιάς της Ελλάδας.

1900 Γεννιέται στον Πειραιά ο Ευάγγελος Παπανούτσος, σημαντικός Ελληνας παιδαγωγός, φιλόσοφος, θεολόγος και δοκιμιογράφος.

1948 Γεννιέται ο στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής Παύλος Σιδηρόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής.

1953 Επιτυγχάνεται παύση των εχθροπραξιών στον Πόλεμο της Κορέας, όταν οι ΗΠΑ, Κίνα και Βόρεια Κορέα υπογράφουν συμφωνία ανακωχής. Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας αρνείται να υπογράψει αλλά δεσμεύεται να τηρήσει την ανακωχή.

1955 Η πτήση 402 της El Al καταρρίπτεται από δύο μαχητικά αεροσκάφη μετά την παραβίαση του βουλγαρικού εναέριου χώρου. Και οι 58 επιβαίνοντες σκοτώνονται.

1992 Αφήνει την τελευταία της πνοή η ηθοποιός Τζένη Καρέζη, μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου.

1996 Βόμβα εκρήγνυται στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενας νεκρός και 110 τραυματίες ο απολογισμός.