Αρχική Eπικαιρότητα Έτοιμη η κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτική τη μάσκα σε όλους τους κλειστούς...

Έτοιμη η κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτική τη μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο υποχρέωσης χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εφόσον ζητηθεί από τους επιστήμονες – Πλέον μοιαζεί περισσότερο από πιθανή η επέκταση του μέτρου καθώς είναι πάγιο το αίτημα πολλών επιστημόνων όπως του κ. Γώγου και της κ. Λινού.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ακραίες προκλήσεις της Τουρκίας με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί αλλά και την τουρκική Navtex για θαλάσσιες σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis ανοιχτά του Καστελόριζου.

Για τον κορονοϊό ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι ο εφησυχασμός που οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην απαγόρευση των πανηγυριών και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ. Είπε μάλιστα ότι αν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Συγκεκριμένα, αφού ανέφερε ότι ο κίνδυνος για τον κορονοϊό βρίσκεται στο εσωτερικό, ο κ. Πέτσας είπε: «Τις επόμενες μέρες αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών η χρήση μάσκας αν χρειαστεί θα γίνει υποχρεωτική και σε άλλους κλειστούς χώρους».

Σημειώνεται ότι παράταση πήρε η μάσκα στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας τόσο για εργαζόμενους, όσο και για πελάτες. Το μέτρο της παράτασης υπάρχει σε σχετική απόφαση που πήρε ΦΕΚ.

Από τη στιγμή που οι επιστήμονες ζητούν την εδώ και τώρα υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, θεωρείται δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα ενστερνιστεί την άποψη αυτή και θα ανακοινώσει το μέτρο τις αμέσως επόμενες μέρες.