Αρχική Ν. Κορινθίας Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στην πόλη της Νεμέας

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στην πόλη της Νεμέας

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της ΕΕ μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας. 
Το έργο αυτό είναι πλήρως επιδοτούμενο στην εγκατάστασή του με voucher των 15.000 €. Ο Δήμος Νεμέας ήταν ανάμεσα στους πρώτους 2.800 δήμους στην Ευρώπη που διεκδίκησε και απέκτησε το voucher και από τους πρώτους δήμους στην Κορινθία που έχει υλοποιήσει το έργο.
Η εγκατάσταση του νέου ασύρματου δικτύου στο Δήμο θα δώσει την δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς κόστος ,καθώς η ραδιοκάλυψη αφορά 10 σημεία διάσπαρτα στην πόλη της Νεμέας. Η εκπομπή γίνεται σε επιτρεπτές και ασφαλείς συχνότητες. Το όνομα του δικτύου είναι WiFi4EU και προαπαιτεί σύνδεση σε σελίδα υποδοχής ,όπου ο χρήστης κλικάρει το κουμπί Login.Το ασύρματο δίκτυο ουδεμία σχέση έχει με τα νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G(5th Generation).
Το έργο WiFi4EU υπερκαλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές του Ευρωπαικού προγράμματος τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού ,όσο και λειτουργίας. Η Ευρωπαική επιτροπή θα παρακολουθεί τη λειτουργία του δικτύου τα επόμενα 3 χρόνια , ώστε το έργο να παραμείνει παραγωγικό. 
Η ραδιοκάλυψη αφορά 10 σημεία:
⦁ Δημαρχείο-ΚΕΠ
⦁ Πλατεία Δημαρχείου
⦁ Πλατεία Εισόδου
⦁ Πλατεία Ηρώων
⦁ Πάρκο Λαζοπούλου
⦁ Πλατεία Πατώκου
⦁ Φλιάσιο Μέλαθρο
⦁ Δημοτικό Στάδιο
⦁ 2ο Δημοτικό Σχολείο
⦁ Γενικό Λύκειο
Ο Δήμος συνεχίζει την προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του και την σταδιακή εγκατάσταση και άλλων σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης σε όλη την έκτασή του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ