Αρχική Ν. Κορινθίας Αυξημένες δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν την «μάχη» στον Δήμο μας

Αυξημένες δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν την «μάχη» στον Δήμο μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, όπου αυξημένες δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη το πρωί του Σαββάτου, ενώ συνδράμουν και εναέριες δυνάμεις και εθελοντές πυροσβέστες, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω του αέρα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ολονύκτια “μάχη”
Συνολικά 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε έδωσαν “μάχη” με τις φλόγες το βράδυ της Παρασκευής.

Νωρίτερα, για τον συντονισμό από αέρος συνέδραμαν ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματους, ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ήδη, πέντε κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Η συγκεκριμένη κήρυξη, σκοπός της οποίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, θα ισχύει για έξι μήνες.