Αρχική Eπικαιρότητα Κ. Βελόπουλος στην Βουλή, στην συζήτηση του ν/σ: «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών...

Κ. Βελόπουλος στην Βουλή, στην συζήτηση του ν/σ: «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις».

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο πρόεδρος της βουλής ξέχασε σήμερα τι γίνεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από εδώ. Κανείς δεν το σκέφτηκε. Από σήμερα η Αγ. Σοφία λειτουργεί ως τζαμί. Και δυστυχώς κανένα κόμμα δεν έκανε ούτε μία αναφορά. Δεν είναι κακό να πούμε μια κουβέντα. Θα ήταν ίσως καλό αν τηρούσαμε και ενός λεπτού σιγή. Γιατί η Αγ. Σοφία είναι σύμβολο της Ορθοδοξίας. Είναι το μεγαλύτερο αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, το οποίο οφείλετε όχι μόνο στην ανθρώπινη προσπάθεια αλλά στην κατασκευή του υπήρξε επενέργεια του Θεού. Και αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς αν σκεφτεί ότι το κτίσμα αυτό στέκεται εκεί εδώ και 1.600 χρόνια και παρά τους τρομακτικούς σεισμούς που έχουν γίνει κατά καιρούς στην Κων/πολη δεν έχει πάθει την παραμικρή ζημιά. Η μελέτη του κτηρίου, οι κολώνες, ο συνδυασμός των μαρμάρων και των χρωμάτων, αναδεικνύουν την Αγ. Σοφία σε ένα μεγαλειώδες μνημείο εφάμιλλο του Παρθενώνα και του Αγ. Πέτρου στο Βατικανό, όπως έχει πει ο Στάϊν. Εγώ βέβαια θεωρώ ότι η Αγ. Σοφία είναι πολύ καλύτερη από τον Αγ. Πέτρο, ενώ σε ότι αφορά τον Παρθενώνα μιλάμε για εντελώς διαφορετικά κτίσματα εντελώς διαφορετικών χρονικών περιόδων. Σήμερα όμως η Αγ. Σοφία βιάζεται, υβρίζεται, σκυλεύεται από τον φασίστα Ερντογάν. Και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς εξ αριστερών δεν αναφέρθηκε σε αυτό. Η ψευτο-αριστερά όμως είναι ευαίσθητη μόνο όταν γίνεται αναφορά σε Δημητράδες, στον κ. Κωνσταντίνου, στο Elsinki Watch, στα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, κλπ., κλπ. Σήμερα δεν έβγαλαν άχνα. Δεν του νοιάζει. Αν επρόκειτο για αστυνομική βία θα ήσαστε όλοι πάνω στα έδρανα και θα φωνάζατε.

Πάμε και στο ν/σ. Κύριε Υπουργέ δεν είστε αγρότης, δεν είστε κτηνοτρόφος, δεν είστε αλιέας από όσο γνωρίζω. Είστε δικηγόρος. Όμως φέρνετε ένα ν/σ όπως λέτε για την απλούστευση των διαδικασιών. Αναρωτιέμαι αν επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος. Διαβάζω εδώ ότι αντί για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας θα έχουμε έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας. Δηλαδή αλλάζετε τις λέξεις. Όπως έγινε με την τρόϊκα που την ονομάσαμε θεσμούς. Και τελικά αντί να εφαρμόζεται μία διαδικασία θα εφαρμόζονται δύο διαδικασίες.

Το πρόβλημα κ. Υπουργέ δεν είναι τα Υπουργεία. Το πρόβλημα είναι όλη η δομή του κράτους από την βάση του. Οικοδομήσαμε ένα κράτος από το 1974, και όλοι οι υπάλληλοι στην βάση είναι κομματικοί. Είναι είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ λίγοι γιατί δεν πρόλαβε να κυβερνήσει πολλά χρόνια. Γίνεται, για παράδειγμα ο κ. Κόκκαλης υπουργός από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο διευθυντής κάτω από αυτόν είναι ΝΔ και φέρνει προσκόμματα. Μα έτσι δεν θα λειτουργήσει ποτέ τίποτα! Μιλάμε για κακή νοοτροπία των υπαλλήλων που διόρισε το σύστημα, χωρίς εχέγγυα, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς ικανότητα. Και τελικά, ακόμα κι αν θέλει ο Υπουργός δεν μπορεί να διοικήσει τον οργανισμό. Τα Υπουργεία είναι μεγάλες επιχειρήσεις και αν τα στελέχη τους δεν εργαστούν σωστά δεν θα λειτουργήσει τίποτα. Και τώρα, σήμερα, εσείς της ΝΔ κάνετε προσλήψεις σωρηδόν και βολεύετε χιλιάδες ανθρώπους. Βάλατε για παράδειγμα στην ΚΥΠ εν μέσω κρίσης σε εθνικά θέματα σεκιουριτά που φυλούσε την Αμερικανική πρεσβεία. Εξυπηρετείτε το κομματικό σας πελατολόγιο για να έχετε στην δεξαμενή ψήφων έτοιμους ψηφοφόρους. Τα λέω αυτά γιατί μιλάμε για παθογένειες πολλών ετών. Και τελικώς κινδυνεύουμε από την πολυνομία σε αυτόν τον τόπο. Πριν από ενάμιση μήνα φέρατε ν/σ για τα αγροτικά. Και τώρα φέρνετε άλλο. Τι το θέλετε;

Πάμε και στα καθ’ αυτόν του ν/σ. Τη γη που καρπίζει, που φυτεύουμε και μας θρέφει την αχρηστεύετε για να βάλετε φωτολταϊκά. Στερείτε το δικαίωμα στην γη να καρπίσει. Είναι έγκλημα αυτό που κάνετε. Καταστρέφετε την γη, που μπορεί να είναι πηγή πλούτου. Στην Γερμανία εδώ και 3 χρόνια έχουν απαγορεύσει να στήνονται φωτοβολταΪκά σε καλλιεγήσιμη γη και εσείς αντί να ακολουθήσετε αυτό το παράδειγμα, δίνετε επιδότηση σε όλους τοποθετήσουν στην γη τους φωτοβολταΪκά. Αυτό λέγεται δολοφονία του αγροτικού τομέα. Και δεν είναι η επιστήμη μου αυτή αλλά ασχολούμαι εδώ και κάποια χρόνια και αυτό που θέλω να σας πω ότι ο πρωτογενής τομέας έχει λεφτά. Δεν αναφέρομαι βέβαια στην συνήθη καλλιέργεια τομάτας και μαρουλιών, αλλά στην 5η γενεά καλλιεργειών και στις εξαγωγές και στην εξειδίκευση προϊόντων.

Υποχρεώνετε, λέτε, τους γαλακτοβιομήχανους να ορίζουν στην παραγωγή γάλακτος την χώρα προέλευσης. Μα μέχρι να γίνει αυτό, το ξένο γάλα θα έχει φτάσει την Ελλάδα. Στο τελωνείο πρέπει να κάνετε τους ελέγχους. Εκεί όπου περνούν τα φορτηγά με το γάλα σε μορφή παγοκολώνας. Όχι να αφήνετε τις γαλακτοβιομηχανίες να εκβιάζουν τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους.

Μειώσατε την ΚΑΠ κατά 5%. Από 1,9 δις ευρώ σε 1,8 δις ευρώ. Επιδοτείτε την καταστροφή των αμπελιών. Εξηγήστε μου τον λόγο για τον οποίο το κάνετε αυτό. Μίλησα με αμπελοκαλλιεργητές και μου είπαν ότι αυτό είναι δολοφονία.

Πάμε στο πρόγραμμα για την αλιεία. Υπάρχει τροπολογία (καταθέτει έγγραφο στα πρακτικά) με την οποία προβλέπετε επιδότηση σε καφετέριες και γυμναστήρια, αντί να παίρνουν τα λεφτά οι αλιείς. Επιτρέπετε να διώκονται οι μελισσοκόμοι από τους ιδιοκτήτες φωτοβολταΪκών. Μα πώς θα παράξει η χώρα; Πείτε μου εσείς. Και έχουμε τους αγρότες στην Κρήτη, οι οποίοι για να μην πετάξουν τα προϊόντα τους στις χωματερές τα πουλούν τσάμπα.

Σήμερα όμως έγινε και κάτι άλλο. Στην ευρωβουλή, έγινε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν να διακοπεί η χρηματοδότηση προς την Τουρκία και οι βουλευτές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισαν. Μόνο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ το ψήφισε. Γιατί; Πάμε σε άλλο ψήφισμα στην ευρωβουλή, στο οποίο ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να μην μειωθεί η χρηματοδότηση για τους λαθρομετανάστες και το άσυλο και να μην μειωθούν τα χρήματα για την καλή γειτονία, τα οποία πηγαίνουν σε Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία. Και αυτό το ζητήσατε εσείς!

Έχω επίσης εδώ (δείχνει φωτο και την καταθέτει στα πρακτικά) αυτή την φωτογραφία. Είναι ελιές Καλαμών, προέλευσης Νοτίου Αφρικής και Αιγύπτου! Είναι τυποποιημένες σε βαζάκι και πωλούνται σε ελληνικό σούπερ μάρκετ. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι το Ελληνικό κράτος δεν έχει καθόλου αντανακλαστικά. Εμείς, ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, καταθέσαμε επείγουσα έκκληση στον Επίτροπο Εμπορίου για να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωβουλή και μόνο ένας βουλευτής, ο δικός μας, απαίτησε και πέτυχε να κατέβουν αμέσως από τα ράφια των σούπερ μάρκετς οι φέτες Ισλανδίας. Δείτε επίσης εδώ (δείχνει κι άλλη φωτο και την καταθέτει στα πρακτικά) στριφτή κοζανίτικη πίτα τουρκικής προέλευσης. Κυκλοφορεί στο Λονδίνο και την Γερμανία. Μα κύριοι, αυτά είναι ελληνικά προϊόντα. Προς Θεού! Βάλτε τους συμβούλους σας να παρακολουθούν το διαδίκτυο και να κινούνται ταχύτατα ώστε να σταματήσει αυτή η ιστορία. Μας παίρνουν τα brand names και δεν κάνουμε τίποτα. Και αυτά είναι λεφτά του Ελληνικού λαού.

Πάμε και στα ελληνοτουρκικά. Κύριε Βορίδη πραγματικά σήμερα χάρηκα από όσα είπατε στον ΣΚΑΪ. Όμως πραγματικά είστε εκτός γραμμή ΝΔ. Εκφράσατε εντελώς αντίθετες απόψεις, λέγοντας ότι το Καστελόριζο δεν είναι μακριά και ότι το Αιγαίο είναι μόνο ελληνική θάλασσα. Εγώ θα σας πω μια ρήση του Τίτου Λίβιου: Ο κοινός κίνδυνος είναι ο πιο δυνατός δεσμός. Κρατά τους ανθρώπους ενωμένους ακόμα και όταν υπάρχουν αμοιβαίες αντιπάθειες. Και είναι σωστό. Μπορεί να μην συμπαθιόμαστε εδώ μέσα, αλλά ο κοινός κίνδυνος της Τουρκίας πρέπει να μας ενώνει όλους. Από σήμερα η Αγ. Σοφία δεν λέγεται πια Αγ. Σοφία. Της άλλαξαν όνομα οι Τούρκοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα έχουν την απαίτηση να αλλάξουν όνομα και στο Αιγαίο, γιατί δεν θέλουν να έχει ελληνική ονομασία. Εγώ όμως θα πω κάτι προσωπικά στον Ερντογάν: Όταν καλύπτεις με μπερντέδες την αλήθεια -δείτε τι έκανε στα ψηφιδωτά της Αγ. Σοφίας, κρέμασε πανιά- αποδεικνύεται ότι είσαι απόγονος των Μογγόλων και η θέση που σου αξίζει είναι στα τσαντίρια των στεπών.

Είπα και στον πρωθυπουργό χθες, ότι δεν υπάρχουν φίλοι. Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο του Oruc Reis. Υπάρχουν 175 τουρκικά αλιευτικά σκάφη που αλωνίζουν στο Αιγαίο. Και εμείς δεν γνωρίζουμε αν επάνω έχουν κομάντος ή όπλα ή ναρκωτικά. Δεν γνωρίζουμε αν ψαρεύουν. Δεν γνωρίζουμε τι μεταφέρουν. Κινούνται πλοία και δεν γνωρίζουμε τι έχουν επάνω. Υπάρχει, κύριοι, κανόνας της διεθνούς ναυσιπλοΐας που λέει ότι επιτρέπονται οι νηοψίες. Έχουμε κάνει καμμία νηοψία εμείς; Όχι!! Ας κάνουμε μια δειγματοληπτική, επιτέλους.

Και σταματήστε τα παραμύθια που λέτε με την Γερμανία. Καμμία Γερμανία δεν έκανε παρέμβαση. Υπάρχει ένταση στο Αιγαίο. Κανένα τηλέφωνο δεν έγινε από καμμία Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός εκείνο το βράδυ ήταν σε εκδήλωση. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι προσοχή. Οι Τούρκοι μέχρι το Νοέμβριο θα προκαλούν συνεχώς. Και αν δεν κάνουν κάτι τώρα θα το κάνουν αργότερα. Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι ότι ακούγεται πως υπάρχει μία συμφωνία περί «αμοιβαίων μη προκλήσεων». Δηλαδή μιλάμε για γκριζάρισμα του Καστελόριζου και του Αιγαίου.

Δείτε τι έκαναν σήμερα οι Αμερικανοί, οι φίλοι σας. Εχει δίκιο το ΚΚΕ. Το Κογκρέσο με 86 ψήφους υπέρ και 14 κατά ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 και από αυτόν απουσιάζει η παράγραφος που ενέκρινε η βουλή και ζητούσε από τον Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400! Αλλά εσείς τους Αμερικανούς τους αγαπάτε. Και τρέχει ο Πάϊατ στην Αλεξανδρούπολη και ο Έλληνας στρατηγός τον χαιρετά στρατιωτικά και στέκεται προσοχή μπροστά του. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Σε ποιο πρωτόκολλο ισχύει αυτό;

Το λέω και το ξαναλέω. Δεν υπάρχουν φιλίες. Ψήστε τους φίλους σας τους εφοπλιστές, γιατί εκεί στη ΝΔ έχετε φίλους εφοπλιστές. 5.000 ελληνικά πλοία δίνουν 1,2 τρις σε τουρκικά ναυπηγεία για να κάνουν ναυπήγηση και συντήρηση των πλοίων τους. Ας αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κάντε δικά μας ναυπηγεία εδώ, για να μένουν τα λεφτά στην χώρα και επιβάλλετε κυρώσεις στους εφοπλιστές που πηγαίνουν στην Τουρκία, αν θέλετε να είστε μάγκες. Να δω ποιος θα το κάνει.

Χθες Κίνα και ΗΠΑ έκλεισαν τα προξενεία τους στον Χιούστον και στην Τσενγκτού, και εσείς δεν μπορείτε να κλείσετε εκείνο το ρημάδι στην Κομοτηνή. Δεν το χρειαζόμαστε. Να κλείσει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και το δικό μας στην Ανδριανούπολη. Όχι να έχουμε τους δημάρχους στην Κομοτηνή να αντιδρούν και να μην υπογράφουν το ψήφισμα για την Αγ. Σοφία.

Θα σας θυμίσω και την ρήση του Κολοκοτρώνη: Αν λαχταράς τη λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις. Μόνος σου πάρ’ την αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις. Δυστυχώς με τις επιλογές σας αδικούμε τους εαυτούς μας και την Ελλάδα.

Και θα κλείσω με την ρήση του Τάσου Λειβαδίτη: όταν δεν πεθαίνει ό ένας για τον άλλον τότε είμαστε κιόλας νεκροί. Και πρέπει να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΒΟΡΙΔΗ

Κ. Βορίδη εγώ δεν μίλησαν για όλους του δημοσίους υπαλλήλους. Εκείνο που είπα είναι ότι η ΝΔ έχει επιδοθεί σε ένα όργιο κομματικού διορισμού. Μόνο στο επιτελικό κράτος έχουν γίνει χίλιοι διορισμοί. Δεν λέω ότι το κάνατε εσείς. Δεν είναι δικό σας λάθος αλλά και εσείς είστε μέλος της κυβέρνησης.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα εθνικά, μην ακούσω από την κυβέρνηση να μιλά για μειωμένη επήρεια στην ΑΟΖ με την Αίγυπτο γιατί τότε θα πρέπει να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση.

Και σε ό,τι αφορά τα ελληνικά προϊόντα, εγώ σας παρουσίασα ένα σωρό από προϊόντα στα οποία χάνουμε το brand name και περίμενα να μου πείτε ότι θα προχωρήσετε στην σύσταση οργανισμού παρακολούθησης. Αλλά εσείς είπατε άλλα πράγματα. Εμείς έχουμε την πρόθεση να σας βοηθήσουμε αν δεν μπορείτε.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ήρθε εδώ για να βοηθήσει. Δεν έχουμε έρθει για να κάνουμε αντιδικίες ούτε για να βριζόμαστε. Θέλετε βοήθεια στο θέμα αυτό; Είμαστε στην διάθεσή σας. Δεν μπορεί να απαιτεί ο δικός μας βουλευτής και να υποχρεώνει τελικώς την Ισλανδία να κατεβάζει τα προϊόντα φέτας από τα σούπερ μάρκετς και να μην μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση. Αυτό είναι μια παθογένεια ετών. Ας το κάνουμε όλοι οι βουλευτές μαζί.