Αρχική Eπικαιρότητα 28 νέα κρούσματα – Τα 12 στις πύλες εισόδου- Ακόμη ένας θάνατος

28 νέα κρούσματα – Τα 12 στις πύλες εισόδου- Ακόμη ένας θάνατος

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3964, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

Οι 1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μια 83χρονη το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ακόμη μία 83χρονη γυναίκα κατέληξε λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», όπου και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής (17/07).

Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ διασωληνωμένη.

Επιστρέφει η εβδομαδιαία ενημέρωση με τον Νίκο Χαρδαλιά

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, η κυβέρνηση αποφάσισε την επαναφορά της ενημέρωσης μία φορά την εβδομάδα για τον κορωνοϊό.

Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 18:00 στο νέο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σε ερώτηση για το αν στην εβδομαδιαία ενημέρωση θα συμμετέχει και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «σε αυτή τη φάση κρίνεται σκόπιμο να παραμείνουμε στα επιχειρησιακά δεδομένα, στα οποία θα υπάρχει ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά, και μόνο. Αν κριθεί αναγκαίο στην πορεία να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση, θα το εξετάσουμε».

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως παρατηρείται επιδείνωση των ημερήσιων κρουσμάτων και τα περισσότερα είναι στις πύλες εισόδου.

«Η Κυβέρνηση αξιολογεί καθημερινά τηνεξέλιξη της πανδημίας. Εντείνει τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά επιμένει στην καταπολέμηση του κυριότερου εχθρού: Που είναι ο εφησυχασμός. Η χαλάρωση που οδηγεί στα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη εντείνει τους ελέγχους και θα τους πυκνώσουν ακόμη περισσότερο. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, σύσκεψη συναρμόδιων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων. Είναι ανάγκη -όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι, με ένα δεύτερο κύμα, είναι επιτακτική ανάγκη, να τηρούνται αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι από τις 20 Ιουλίου, και όχι από τις 22 του μήνα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ξεκινούν οι πτήσεις από τη Σουηδία, λόγω βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στη σκανδιναβική χώρα. Σχετικά με τα πανηγύρια, τόνισε ότι θα εξεταστεί αν θα χρειαστεί παράταση στα μέτρα και μετά το τέλος Ιουλίου.