Αρχική Eπικαιρότητα Άρειος Πάγος: Νέα δίκη για τον Αριστείδη Φλώρο εισηγείται ο Αντεισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Νέα δίκη για τον Αριστείδη Φλώρο εισηγείται ο Αντεισαγγελέας

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει αν ο Αριστείδης Φλώρος θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση Energa-Hellas Power.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Χαλντούπης, άσκησε αναίρεση στο σκέλος της αθωωτικής απόφασης του επιχειρηματία για την υπεξαίρεση 151 εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρείες ΔΕΣΜΗΕ-ΛΑΓΗΕ και ζητά να δικαστεί εκ νέου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα όμως με το σκεπτικό της  αναίρεσης η απόφαση του εφετείου ως προς αυτό το απαλλακτικό σκέλος δεν έχει επαρκή εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ τονίζεται ότι δεν εκτιμήθηκε ορθώς το αποδεικτικό υλικό και οι μαρτυρικές καταθέσεις.

Το σκεπτικό της αναίρεσης

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Χαλντούπης, ο οποίος άσκησε την αναίρεση αναφέρει:

«Δεν αιτιολογείται επαρκώς στην απόφαση γιατί το δικαστήριο δεν πείσθηκε για την ενοχή των κατηγορουμένων για την εν λόγω αξιόποινη πράξη από τα αναφερόμενα στην απόφαση και στα πρακτικά αποδεικτικά μέσα, όπως επιβάλλουν οι διατάξεις των άρθρων 177 και 178 ΚΠΔ και όχι μόνον από μερικά από αυτά κατ’ επιλογή.Από το περιεχόμενο της απόφασης δεν προκύπτει, κατά τρόπο αναμφίβολο, ότι το δικαστήριο εκτίμησε και αξιολόγησε τα αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία καταφάσκεται η στοιχειοθέτηση της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της υπεξαίρεσης, για το οποίο κηρύχθηκαν αθώοι οι κατηγορούμενοι».

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να παραπεμφθεί η υπόθεση για νέα συζήτηση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο θα συγκροτηθεί από άλλους δικαστές  εκτός από εκείνους που δίκασαν προηγουμένως.

Στην περίπτωση που το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου υιοθετήσει την εισαγγελική κρίση και αναιρέσει εν τέλει την απόφαση ως προς το συγκεκριμένο σκέλος, τότε ο Αριστείδης Φλώρος καθώς και δύο συγκατηγορούμενοι του, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πατέρας του, Αχιλλέας, θα δικαστούν εκ νέου σε δεύτερο βαθμό.

Της Τασούλας Παπανικολάου