Αρχική Ν. Κορινθίας Ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού από μπαρ σε Σπέτσες και Αγίους Θεοδώρους – Βίντεο

Ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού από μπαρ σε Σπέτσες και Αγίους Θεοδώρους – Βίντεο

Την ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας, και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε χθες με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Είναι όμως αυτό αρκετό, τη στιγμή που ειδικά στην επαρχία, παρατηρείται έντονο το φαινόμενο του συγχρωτισμού στα μπαρ και στα μπιτς μπαρ, όπου η κατάσταση είναι κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη; 

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν τα βίντεο που αναρτούν οι ίδιοι οι μαγαζάτορες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τα διαφημίσουν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι νέες εικόνες που φέρνει στο φως το protothema.gr από δημοφιλές μπιτς μπαρ στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων αλλά και από το κλειστό χώρο γνωστού μπαρ στο νησί των Σπετσών. Εικόνες που επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε, δηλαδή ότι οι πιθανές εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού δεν περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στα πανηγύρια αλλά και στις εκατοντάδες παραθαλάσσιες και μη επιχειρήσεις από το χώρο της διασκέδασης και μάλιστα σε ολόκληρη τη χώρα. 

Με τους πιο διάσημους προορισμούς, όπως ηΜύκονος και η Σαντορίνη, να βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών, τα επαρχιακά κέντρα διασκέδασης φαίνεται να είναι στο απυρόβλητο. Οι τοπικές Αρχές, είτε κάνουν τα στραβά μάτια, είτε αδυνατούν να προχωρήσουν σε επαρκείς ελέγχους λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να μην τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα. 

Σε αυτό ευθύνονται και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που τα «φορτώνουν» με κόσμο για να βγάλουν τα σπασμένα της σεζόν. Έτσι κάθε Σάββατο βράδυ και τα μεσημέρια της Κυριακής παρατηρούνται εξωφρενικέςεικόνες συγχρωτισμού

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το μπιτς μπαρ των Αγίων Θεοδώρων, όχι μόνο δεν τηρούνται οι αποστάσεις αλλά ο κόσμος διασκεδάζει κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον. Στις Σπέτσες δε, σε κλειστό μπαρ, παρατηρούνται οι ίδιες ακριβώς εικόνες, ενώ οι υπάλληλοι της επιχείρησης, μπάρμεν και σερβιτόροι, όπως θα δείτε, δεν φορούν καν τις προστατευτικές μάσκες. Κι όμως ουδείς μπαίνει στην διαδικασία να τους ελέγξει παρά τις δεκάδες καταγγελίες.