Αρχική Eπικαιρότητα Συγκέντρωσε 19.225 μόρια στις Πανελλήνιες και έγινε δεκτός σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας...

Συγκέντρωσε 19.225 μόρια στις Πανελλήνιες και έγινε δεκτός σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Ιταλίας!

Παρά την δύσκολη σχολική χρονιά δεδομένων των συνθηκών λόγω του κορωνοϊού κατάφερε με πείσμα και διάβασμα να πετύχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2020.

Ο λόγος για τον Στέργιο Μαστορή μαθητή των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, ο οποίος κατόρθωσε να συγκεντρώσει 19.225 μόρια στις φετινές Πανελλαδικές.

Έδωσε εξετάσεις στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομίας και Πληροφορικής) και έγραψε στη Νεοελληνική Γλώσσα 17,1 στα Μαθηματικά 20,0, στην Οικονομία 20,0 και στην Πληροφορική 19,8.

Παράλληλα, έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας, University of Nottingham και στο Bocconi University στο Μιλάνο της Ιταλίας και μάλιστα με υποτροφία 50 %. Αν και θα δηλώσει για σπουδές στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς τον ενδιαφέρει να εργαστεί στον τομέα τον επιχειρήσεων οι σπουδές στο Μιλάνο θα είναι πιθανότατα και η τελική του επιλογή.

«Θέλω να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις και πιθανότατα με την συμβουλευτική επιχειρήσεων, αν και δεν το έχω αποφασίσει ακόμη. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγω στο Bocconi University του Μιλάνο όπου έχει γίνει δεκτός με 50 % υποτροφία» αναφέρει ο 18χρονος στο Thestival.

Μιλώντας για την απόφασή του να σπουδάσει στο εξωτερικό σημειώνει ότι έτσι θα αποκτήσει περισσότερα εφόδια για το μέλλον. «Πιστεύω θα με βοηθήσει αρκετά ο τρόπος που γίνεται το πρόγραμμα εκεί γιατί θα έχω την δυνατότητα να παρακολουθήσω κάποια διαφορετικά μαθήματα και επειδή υπάρχουν ευκαιρίες για πρακτικές και για έρευνα. Το περιβάλλον είναι πιο ανταγωνιστικό. Συν το γεγονός ότι θα έρθω σε επαφή με κόσμο από άλλες χώρες», λέει ο Στέργιος.

Όσο για τη συνταγή της επιτυχίας του; O αυστηρός προγραμματισμός! «Ειδικά σε αυτή την περίοδο λόγω του κορωνοϊού υπήρχε ο κίνδυνος να υπάρξει κάποιος εφησυχασμός αλλά με αυστηρό προγραμματισμό και προσπαθώντας να διαβάζω κάθε μέρα και ένα καινούργιο κεφάλαιο παρέμεινα συγκεντρωμένος στον στόχο μου που ήταν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και τελικά τα κατάφερα», λέει χαρούμενος.

Μετά το πρώτο πτυχίο, ο Στέργιος σκοπεύει να σπουδάσει νομική και να εξειδικεύσει στο εταιρικό δίκαιο, ωστόσο είναι κάτι που θα το αποφασίσει μελλοντικά.