Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος : Ο Νικηφόρος σχολιάζει τα “γαλλικά” του Γιάννη Καρασάββα

Κόρινθος : Ο Νικηφόρος σχολιάζει τα “γαλλικά” του Γιάννη Καρασάββα

Αντιδήμαρχε Καρασάββα:Η Κομανέσκι δεν μιλάει Γαλλικά γιατί είναι από την Ρουμανία.

Αντιδήμαρχος Κορινθίων Γιάννης Καρασάββας :Καθηγητής των Γαλλικών και των πολιτικών αλμάτων τύπου Κομανέτσι για ένα γαλονάκι και ένα επιμίσθιο ρε Γαμώτο 

Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του πατριώτη μου Νίκου Σταυρέλης

1–Στριμενοπούλου Γεωργία  ψηφίστηκε από 1265 δημότες και ήρθε πρώτη
2– Μουρούτσος  Γεώργιος ψηφίστηκε 945 δημότες δηλαδή πήρε ο βιομήχανος 320 ψήφους λιγότερους αν και είχε  πίσω του τον Π Α Σ Κόρινθο όχι τους φιλάθλους όπως αποδείχτηκε αλλά τον Πρόεδρο της κ. Γ@Μ@Ω και είμαι βέβαιος ότι η παράταξη Πνοή Δημιουργίας έχασε τον Δήμο από αυτή την Συνεργασία.
3–Καρασάββας  Γιάννης  ψηφίστηκε 802 δημότες  και καθηγητής των Γαλλικών                             
 4–Κονδύλης  Μαρίνος  από 650 δημότες.
Οι άλλοι είναι από το Λέχαιο Σαρωνικό 
Νίκος Σταυρέλης : Με 14 – 13 καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η κοπή των ελαιόδενδρον
Καμία απάντηση από τον Δήμαρχο Κορινθίων στον Χρήστο Κορδώση παρότι ρωτούσε επανειλημμένα για το ποιος έδωσε εντολή για την κοπή των ελαιόδεντρων στο Περιγιάλι Γιώργος Πίέτρης. Η έλλειψη αισθητικής και κοινής λογικής στον δήμο μας ξεπερνά.
Κόπηκαν 250 μεγάλες ελιές, που ως γνωστόν είναι το πλέον φιλικό δένδρο στην Μεσόγειο.
Ένα δένδρο που δεν έχει χρόνο ζωής, δεν θέλει ποτίσματα, έχει σκιά, αντέχει δίπλα στην θάλασσα και έχει μία αιώνια ελκυστικότητα.
Ο δήμος ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ήταν αναγκαίο να κόψει τις ελιές αυτές, όφειλε να τις αξιοποιήσει και να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο υψηλής αισθητικής αλλά και σπουδαιότητας.
Αν ήμουν δήμαρχος στην Κόρινθο με τις ελιές αυτές θα έλυνα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα παρέδιδα μία υπέροχη περιοχή στους Κορίνθιους, που θα την απολάμβανανΣχολιάζει ο Νικηφόρος

Τα Γαλλικά χωρίς Δάσκαλο τα μιλάνε οι μάγκες Μάγκας σήμερα είναι το ντόμπρο άτομο που κρατάει το λόγο του και φέρεται σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα της καταγωγής του
Εγώ θα δανειστώ τους στίχους από ένα τραγούδι της Μαριώς για να απαντήσω…
«Ο μάγκας ξεχωρίζει από το πρόσωπο, και από το μπεσαλίκι που έχει στο λόγο του…
Μάγκας θα πει κιμπάρης, Μάγκας θα πει σωστός, Φιλότιμος,ωραίος και πάντα κοσμικός, Φιλότιμος,ωραίος Ο μάγκας δεν το δείχνει ότι είναι μάγκας, παρά όταν και μόνο όταν χρειαστεί να σταθεί στο πλάι κάποιου που έχει ανάγκη.Μάγκας για μένα είναι ο άνθρωπος που τα λέει μπροστά σου όλα και όχι άλλα σε σένα και άλλα στον άλλον και γενικά αυτός που είναι αληθινός και όχι ψεύτικος Και εσύ κ. αντιδήμαρχε απ όλα αυτά δια πιάνεις τίποτα το θετικό αλλά όλα τα αρνητικά και ακόμα και πιο πέρα.  Δεν γνωρίζω αν έγινες αντιδήμαρχος με τις ευλογίες του αρχηγού σου Αλλά δεν έχει αυτό καμία σημασία.    Γιατί στην θέση του αντιδήμαρχου σήμερα δεν είσαστε με τους ψήφους των δημοτών αλλά μα κάποιους συνδυασμούς που κάνατε και λάβατε μέρος. Και μια Κομανέτσι δεν μπορεί να κυκλοφορεί με την ταμπέλα του μάγκα ούτε να μιλάει τα Γαλλικά της πιάτσας.                                                                                                                                                                   Κύριε Αντιδήμαρχε δεν σας γνωρίζω και ούτε και επιθυμώ αυτή την γνωριμία. Δεν θα σας αφήσω όμως να καπηλεύεστε   ιδιότητες που ούτε έχετε αλλά ούτε έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε. 

eleytheria-nikiforos.blogspot.com