Αρχική Ν. Ηλείας Τραγωδία στη Ζαχάρω: Το σημείωμα των αδερφών του 45χρονου – Τι γράφουν...

Τραγωδία στη Ζαχάρω: Το σημείωμα των αδερφών του 45χρονου – Τι γράφουν για τον πατέρα τους

Το σημείωμα που έγραψαν για τον πατέρα τους τα αδέλφια του Κλεάνθη Τζανέτου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ίδιο τον πατέρα του στη Ζαχάρω, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Συγκεκριμένα, τα αδέρφια του άτυχου 45χρονου αναφέρουν ότι ο 86χρονος είχε διαπληκτιστεί επανειλημμένα με όλα τα αδέρφια της οικογένειας ενώ, όπως υποστηρίζουν, συνεχώς τόνιζε πως στο σπίτι του «κουμάντο θα κάνει μόνο ο ίδιος».

Ωστόσο δεν χαρακτήρισαν τον πατέρα τους ύπουλο ψυχασθενή όπως αρχικά είχε γράψει λαθος η εφημερίδα Πατρίς αλλά έλεγαν συγκεκριμένα ότι: «Δυστυχώς ο πατέρας μας, κατά τα άλλα οξυδερκής και εύστροφος άνθρωπος, διακατεχόταν από διάφορες εμμονές, προκαταλήψεις και απολυταρχικές τάσεις, δηλωτικά κατά την άποψή μας κρυφής και ύπουλης ψυχασθένειας».

IMG-205766df6f8b320e98a76b36a7c1a27e-V
IMG-7e58c2ef7c515099e674670fc5afeff9-V

Η επιστολή τους

«Τα αδέρφια του αδίκως δολοφονηθέντοςΚλεάνθη Τζανέτου από τον ίδιο του τον πατέρα προς αποφυγή παραπλανητικών, ψευδών και πολλές φορές σπιλωτικώνειδήσεων θα θέλαμε περιληπτικά να αναφέρουμε:

Δυστυχώς ο πατέρας μας, κατά τα άλλα οξυδερκής και εύστροφος άνθρωπος, διακατεχόταν από διάφορες εμμονές, προκαταλήψεις και απολυταρχικές τάσεις, δηλωτικά κατά την άποψή μας κρυφής και ύπουλης ψυχασθένειας.

Με όλους μας ανεξαιρέτως είχε διαπληκτιστεί και πάντοτε σχεδόν η αιτία ήταν ότι «αυτό εδώ είναι το σπίτι μου και εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Ο αδερφός μας δυστυχώς είχε την ατυχία να απολυθεί από τη δουλειά του τον περασμένο Δεκέμβριο και κατέβηκε στο πατρικό, όπου ο πατέρας κατοικούσε μόνος του σε ένα σπίτι 300 τ.μ.

Αντί όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος να δεχθεί το γιο του και να του παρασταθεί, κατάφερε να τον διώξει από το «σπίτι του» προσβάλλοντας τον και η αιτία βασικά ήταν ότι ο Κλεάνθης «τολμούσε» να τον αψηφά, μη επιτρέποντάς του να καθορίζει την προσωπική του ζωή και τις απόψεις του.

Μετά από μεταξύ τους τηλεφωνήματα, επέστρεψε προ μηνός ο Κλεάνθης στο χωριό. Πριν δύο εβδομάδες ανέβασε τον πατέρα Αθήνα για εγχείρηση και τον ξανακατέβασε. Τις τελευταίες ημέρες είχε βρει και δουλειά και ήταν χαρούμενος.

Πλην όμως ο πατέρας εξακολουθούσε να προσπαθεί να του καθορίσει τη ζωή με το επιχείρημα ότι μένει στο σπίτι του.

Αυτά λοιπόν, καθώς και παρόμοιες και επίμονες εμμονές, όπλισαν το χέρι του πατέρα.

Έτσι έχουν τα γεγονότα και ουδέποτε υπήρξε ούτε φραστική απρέπεια από τον γιο, ούτε άσχημη συμπεριφορά προς τον πατέρα του, όπως δυστυχώς κάποιοι «δημοσιογράφοι» θέλοντας να γράψουν μυθιστόρημα ανέφεραν.

Επιθυμούμε να κηδέψουμε τον αδερφό μας όπως του αρμόζει και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καναλιών».

Σημειώνεται ότι η νεκρώσιμος ακολουθία του 45χρονου Κλεάνθη πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό  Αγ. Γεωργίου Μηλέας, ενώ η κηδεία του 86χρονου έγινε την Τρίτη το απόγευμα.