Αρχική Ν. Κορινθίας Γ.Πιέτρης: Ενας Δήμος με κοινή λογική αυτό θα έκανε σχετικά με τα...

Γ.Πιέτρης: Ενας Δήμος με κοινή λογική αυτό θα έκανε σχετικά με τα ελαιόδεντρα στο Περιγιάλι

Ένα μεγάλο θέμα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την κοπή 250 ελαιόδεντρών στο Περιγιάλι.
Αν ξεπεράσουμε την ουσία του θέματος τόσο την πολιτική όσο και την νομική και δούμε το όλο θέμα με την ματιά ενός δημιουργικού δήμου, που διοικείται από ανθρώπους εξίσου δημιουργικούς, καταλήγουμε σε ένα πολύ δυσάρεστο συμπέρασμα.
Η έλλειψη αισθητικής και κοινής λογικής στον δήμο μας ξεπερνά.
Κόπηκαν 250 μεγάλες ελιές, που ως γνωστόν είναι το πλέον φιλικό δένδρο στην Μεσόγειο.
Ένα δένδρο που δεν έχει χρόνο ζωής, δεν θέλει ποτίσματα, έχει σκιά, αντέχει δίπλα στην θάλασσα και έχει μία αιώνια ελκυστικότητα.
Ο δήμος ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ήταν αναγκαίο να κόψει τις ελιές αυτές, όφειλε να τις αξιοποιήσει και να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο υψηλής αισθητικής αλλά και σπουδαιότητας.
Αν ήμουν δήμαρχος στην Κόρινθο με τις ελιές αυτές θα έλυνα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα παρέδιδα μία υπέροχη περιοχή στους Κορίνθιους, που θα την απολάμβαναν.
Οι ελιές αυτές αν υπήρχε είπαμε αισθητική και κοινή λογική στον δήμο Κορινθίων θα δημιουργούσαν ένα υπέροχο ελαιώνα στην καρδιά της Κορίνθου και δεν θα πήγαιναν όπως πήγαν για καυσόξυλα.
Οι Κορίνθιοι θα βίωναν έναν υπέροχο χώρο, που θα ήταν φιλικός στις μνήμες τους και θα λυνόταν το πρόβλημα με τα άθλια και παρατημένα μπαζώματα…!

Επιπλέον θα δημιουργούνταν ένας νέος βιότοπος!!!!

Επιπλέον θα δημιουργούνταν ένας νέος βιότοπος!!!!

Βάζοντας μόνο το μυαλό να δουλέψει και χωρίς ιδιοτέλεια το κακό να κοπούν οι ελιές θα δημιουργούσε το καλό, να ομορφύνει η βιτρίνα της πρωτεύουσας…!
Όταν μιλάμε για άλλη πολιτική και άλλου επιπέδου παρεμβάσεις στον δήμο Κορινθίων αυτό εννοούμε.
Απλά γιατί έχουμε σχέδιο και γνωρίζουμε τον τρόπο…!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΕΤΡΗΣ