Αρχική Ν. Αργολίδος Έναρξη πρακτικής εξάσκησης για την Τουριστική Σχολή Άργους (ΣΤΕ)

Έναρξη πρακτικής εξάσκησης για την Τουριστική Σχολή Άργους (ΣΤΕ)

Η κατάρτιση στο Ι.Ε.Κ. Πελοποννήσου/Τουριστική Σχολή του Υπουργείου Τουρισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 24/06/2020, μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου. Λόγω της πανδημίας, το Υπουργείο Τουρισμού, από την πρώτη στιγμή, εφάρμοσε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας που διέθεσε δωρεάν το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, οπότε οι καταρτιζόμενοι συνέχισαν αδιάσπαστα τη φοίτησή τους και μάλιστα, είχαν την δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις εξ αποστάσεως. 
Στη συνέχεια, οι καταρτιζόμενοι έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης σε ξενοδοχεία πολυτελείας όχι μόνο στο Νομό Αργολίδας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε θέσεις ανάλογα με την ειδικότητά τους, οπότε και μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, να τις εμπλουτίσουν και να αντλούν επιπλέον γνώση από επαγγελματίες του χώρου, μελλοντικούς συναδέλφους τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων των Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού, εποπτεύεται συνεχώς από τους επόπτες καθηγητές τους , οι οποίοι είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους για οποιοδήποτε θέμα προκύψει καθώς και για συμβουλές. Επιπλέον, οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν σχετικό επίδομα πρακτικής άσκησης και φιλοξενούνται εντός του ξενοδοχείου, σε δωμάτια που τηρούν όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια του προσωπικού της ξενοδοχειακής μονάδας και των πελατών της.
 Επίσης, είναι άξιο λόγου ότι η πλειοψηφία των καταρτιζομένων επιλέγεται από τις ξενοδοχειακές μονάδες για μόνιμη εργασία, μετά το πέρας των σπουδών, οπότε η πρακτική άσκηση οδηγεί και στην επαγγελματική αποκατάσταση. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις που συνεργάζονται φέτος με την σχολή μας : AKS HOTELS , BARCELO HYDRA BEACH, ATLANTIKA HOTELS , IBEROSTAR, GRECOTEL, POSEIDONION GRAND HOTEL SPETSES, WYNDHAM POSEIDON, NAFPLIA PALACE, CANDIAS KASTLE, THE GROVE SEASIDE, KALAMAKI BEACH, FLISVOS ROYAL, NIKKI BEACH .. 
Επιθυμούμε επίσης να ενημερώσουμε ότι αναμένεται η προκήρυξη εισαγωγής καταρτιζομένων στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού, εντός της καλοκαιρινής περιόδου, όπου ανακοινώνουμε ότι στο Εκπαιδευτήριό μας θα λειτουργήσουν τρεις ειδικότητες: 
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (πρωινό & απογευματινό τμήμα) 
• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (πρωινό & απογευματινό τμήμα) 
• Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τουρισμό με κατεύθυνση Τουριστικό πρακτορείο (απογευματινό τμήμα) 
Τέλος, ευχόμαστε καλή πρακτική στους καταρτιζόμενούς μας ! 
Καχριμάνης Κώστας Διευθυντής