Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση μέχρι το βράδυ – Πού θα είναι έντονα τα...

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση μέχρι το βράδυ – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σύμφωνα με το meteo, ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δείτε σε χάρτες σε ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία.

Ο καιρός άρχισε να αλλάζει από το βράδυ του Σαββάτο και σήμερα θα παρουσιάσει επιδείνωση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Μακεδονία έως το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στα λοιπά ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, και στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες. Η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται έως το βράδυ της Κυριακής.

Έντονη θα είναι η κεραυνική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται σήμερα το απόγευμα.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Κυριακή

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα, στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Ηπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν και κυρίως στα νότια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν στη βόρεια Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα και στα νότια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα

Καιρός: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τις Σποράδες, καθώς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως την Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην
υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές
διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγές: meteoemy