Αρχική Ν. Μεσσηνίας Σήμερα και αύριο ο 9ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

Σήμερα και αύριο ο 9ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

Τον 9ο Διαγωνισμό Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» θα διοργανώσει αυτό το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Ο μουσικός θεσμός της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει όλες τις εκδηλώσεις του, λόγω των μέτρων που έλαβε η πολιτεία για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό, ωστόσο επανέρχεται δυναμικά υλοποιώντας τον καθιερωμένο Διαγωνισμό Κιθάρας σήμερα και αύριο στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (Βιλλεαρδουίνου 1). Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται προς τιμήν του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Σήμερα Σάββατο στις 7.30 μ.μ. υποχρεωτικό έργο «Aller Retour» του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά 8 λεπτά. Παιδική κατηγορία: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2007.

-Αύριο Κυριακή στις 11 π.μ. υποχρεωτικό έργο «Αροάνια» του Θεόδωρου Παναγόπουλου και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά 12 λεπτά. Εφηβική κατηγορία: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2004.

– Αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ. χωρίς υποχρεωτικό έργο. Ενα ή περισσότερα έργα ελεύθερης επιλογής. Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά 15 λεπτά. Χωρίς όριο ηλικίας.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ως Α΄ Βραβείο στην Παιδική Κατηγορία θα δοθεί μία κιθάρα Admira μοντέλο Jouanita, με θήκη, συνολικής αξίας 290 ευρώ. Ως Α΄ Βραβείο στην Εφηβική Κατηγορία θα δοθεί μία κιθάρα Almansa μοντέλο 401, με θήκη, συνολικής αξίας 420 ευρώ. Ως Α΄ Βραβείο στην κατηγορία άνευ ορίου ηλικίας θα δοθεί μια κιθάρα του Ελληνα κατασκευαστή Βασίλη Συγλέτου αξίας 4.000 ευρώ (Χειροποίητη κλασσική κιθάρα με καπάκι από έλατο και πλάτη από ινδικό παλίσανδρο) καθώς και συμμετοχή σε συναυλία του 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Σε όλες τις κατηγορίες θα δοθούν Β΄ (120 ευρώ δωροεπιταγή) και Γ΄ (80 ευρώ δωροεπιταγή), βραβεία τα οποία αποτελούν προσφορά του Συλλόγου “Τέρψις” (Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ) καθώς και έπαινοι.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο Διαγωνισμός Κιθάρας διοργανώνονται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Πρόεδρος της Επιτροπής του Διαγωνισμού θα είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Κώστας Κοτσιώλης και μέλη οι Κώστας Τοσίδης, Κώστας Ηλιάδης και Μαρία Κολόζου.

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr