Αρχική Eπικαιρότητα Νοσοκομείο ενθαρρύνει τα παιδιά να «οδηγήσουν» μέχρι το χειρουργείο, για να μειώσει...

Νοσοκομείο ενθαρρύνει τα παιδιά να «οδηγήσουν» μέχρι το χειρουργείο, για να μειώσει το άγχος τους

Στην σκέψη μιας χειρουργικής επέμβασης όλοι αγχωνόμαστε-πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά που δεν έχουν την ψυχραιμία ενός ενήλικα. Γι’ αυτό τον λόγο ένα νοσοκομείο στην Καλιφόρνια σκέφτηκε ένα πρωτότυπο τρόπο για να βοηθήσει τους μικρούς ασθενείς να αντιμετωπίσουν το άγχος τους! Τους δίνει, λοιπόν, τη δυνατότητα να «οδηγήσουν» μέχρι το χειρουργείο μέσα σε αξιολάτρευτα αυτοκινητάκια.

Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν να οδηγήσουν μια μαύρη Mercedes ή ένα χαριτωμένο Volkswagen Beetle. Αν πάλι, για οποιοδήποτε λόγο, οι μικροί ασθενείς δεν μπορούν να οδηγήσουν τότε με τη βοήθεια ενός χειριστηρίου ένας ενήλικας αναλαμβάνει τον ρόλο του «πιλότου».

Μέχρι στιγμής αυτή η λαμπρή ιδέα έχει βοηθήσει πολλά παιδιά να ηρεμήσουν και να μην πανικοβάλλονται στην σκέψη της επέμβασης. Σύμφωνα μάλιστα με το προσωπικό ακόμα και οι γονείς ηρεμούν, βλέποντας τα παιδιά τους να χαίρονται.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο εφάρμοσε την ιδέα αυτή μετά από προτροπή των νοσοκόμων, οι οποίες έψαχναν τρόπους και μεθόδους για να βοηθήσουν τα παιδιά που νοσηλεύονται.

Πηγή: goodnewsnetwork.org