Αρχική Ν. Κορινθίας Πικρία και στενοχώρια εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κορίνθου: «Δε θα μείνω άπραγος»

Πικρία και στενοχώρια εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κορίνθου: «Δε θα μείνω άπραγος»

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η πανήγυρις της μνήμης των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, των καταγόμενων από την Ρώμη, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

O Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Ι. Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων της Αρχαίας Κορίνθου πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα αναφέρθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις των «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020» όπου εορτάσαμε και πανηγυρίσαμε με ευλάβεια και προσευχή, όπως αρμόζει σε πιστούς Χριστιανούς, τον πνευματικό μας Πατέρα και μεγάλο Απόστολό μας Παύλο. Τόνισε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις αυτές θεσπίστηκαν αρχικά το 1920, από τον τότε Μητροπολίτη Κορινθίας Δαμάσκηνο τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και Αντιβασιλέα και στη συνέχεια καθιερώθηκαν ως «Εβδομάδα του Αποστόλου Παύλου» από τον Μητροπολίτη Κορινθίας Μιχαήλ, τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Όλον αυτό τον αιώνα, που πέρασε, υπήρξε συνέπεια αλλά και πρόοδος στις Εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Αποστόλου μας, με επίκεντρο πάντοτε τον Εσπερινό στην ιστορική καθέδρα της Μητροπόλεως μας, το Βήμα του Γαλλίωνος. 
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την πικρία και την στενοχώρια του, γιατί εφέτος με πρόσχημα την πανδημία, ετέθησαν όροι και «μέτρα» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, τα οποία ουσιαστικά απαγόρευσαν την πραγματοποίηση του Εσπερινού στον φυσικό του χώρο. Η πρακτική αυτή, καθώς είναι επαναλαμβανόμενη, κρίνεται πλέον ως σκόπιμη και εκτός του ότι υποσκάπτει και πλήττει το κύρος της Τοπικής μας Εκκλησίας, ταυτόχρονα υποβαθμίζει τον τόπο μας και την μακρά του ιστορία γενικότερα. Ο Ποιμενάρχης μας, με βαριά καρδιά αλλά και με την σημαντική συναίνεση του παρόντος Δημάρχου Κορινθίων κ. Νανόπουλου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Παπαϊωάννου και με τις επιδοκιμασίες των Πιστών, κατήγγειλε τους υπευθύνους για την μη πραγματοποίηση του Εσπερινού εντός του Αρχαιολογικού χώρου, υποσχόμενος ότι δεν θα παραμείνει άπραγος στις προσπάθειες υπονόμευσης της Τοπικής Εκκλησίας και ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμποδίσει το έργο του και την επιτέλεση των καθηκόντων του προς δόξαν Θεού και τιμήν του Αγίου Αποστόλου Παύλου. Κατέληξε ευχόμενος προς όλους οι Άγιοι Ανάργυροι να τους έχουν υγιείς ψυχή τε και σώματι και ο Απόστολος Παύλος να τους προστατεύει υπό την σκέπη Του!