Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αγελάδες σουλατσάρουν και προκαλούν προβλήματα σε χωριά της Μεγαλόπολης (βίντεο)

Αγελάδες σουλατσάρουν και προκαλούν προβλήματα σε χωριά της Μεγαλόπολης (βίντεο)

Ανεπιτήρητα ζώα κόβουν βόλτες στα χωριά. Συγκεκριμένα αγελάδες ανά κοπάδια των τριών και παραπάνω ζώων, χωρίς να τις προσέχει κανένας γυρνάνε σε χωριά της δυτικής Μεγαλόπολης. Τα συγκεκριμένα ζώα είναι κανονικά μαρκαρισμένα και γνωστό σε όλους ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους. Παρόλα αυτά έχουν αφεθεί να βόσκουν ελεύθερα και να γυρνάνε σε πολλά χωριά της δυτικής Μεγαλόπολης.

Πριν λίγες ημέρες ένας κάτοικος άκουσε το βράδυ θόρυβο, βγήκε από το σπίτι του και δέχθηκε επίθεση από ένα ζώο, ευτυχώς πρόλαβε να μπει πάλι μέσα. Απογευματινές ώρες που δύει ο ήλιος είναι απαγορευτικό να κυκλοφορούν παιδιά, αφού τα μεγάλα ζώα κόβουν βόλτες στα δρομάκια των χωριών.

Λερώνουν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καταστρέφουν περιουσίες, αποτελούν κίνδυνο για κατοίκους και οδηγούς οχημάτων που αρκετές φορές τις απέφυγαν τελευταία στιγμή αλλά κανένας δεν ασχολείται!

Γνωρίζουμε ότι το θέμα έρχεται από παλιά. Για τον ίδιο κτηνοτρόφο, για το ίδιο κοπάδι έχει γίνει πολύ φασαρία, μέχρι και συζήτηση στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά η κατάσταση συνεχίζεται ή ίδια.

Τώρα έχουμε εκ νέου τα ίδια περιστατικά , υπάρχουν και συγκεκριμένες καταγγελίες κατοίκων.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι η αντίδραση από τον Δήμο Μεγαλόπολης ο οποίος έχει δεχθεί εγγράφως τα παράπονα, όμως δεν είχε προχωρήσει στην σύσταση της αρμόδιας επιτροπής, τελικά μόλις πριν λίγες ημέρες πάρθηκε η σχετική απόφαση και συστάθηκε η επιτροπή , οπότε θα μπορέσει να προβεί σε ενέργειες. Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Οι νόμοι και οι κανονισμοί υπάρχουν , ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα εφαρμοστούν πριν έχουμε κανένα σοβαρό περιστατικό. Μέχρι τότε οι κάτοικοι θα πρέπει να φυλάγονται και να μην βγαίνουν από τα σπίτια, να καθαρίζουν ώρες τις βρωμιές των ζώων, οι οδηγοί να κάνουν τον σταυρό τους να μην τύχει το βράδυ μπροστά τους κάποιο ζώο.

δείτε ένα μικρό βίντεο από τις βόλτες των ανεπιτήρητων ζώων στους δρόμους ενός χωριού…

Πηγή: Kafeneio- megalopolis.gr