Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζει η οικογένεια του 16χρονου που έπεσε από μπαλκόνι και δωρίζει τα...

Συγκλονίζει η οικογένεια του 16χρονου που έπεσε από μπαλκόνι και δωρίζει τα όργανά του

Σε μια κίνηση προσφοράς και αγάπηςπροχώρησε η οικογένεια του 16χρονου Βασίλη από το Μεσολόγγι, ο οποίος το Σάββατο 27 Ιουνίου, χωρίς να μάθει κανείς την αιτία, βγηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο, ο νεαρός, μοναχοπαίδι, γεννήθηκε με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή και καθημερινά έκανε τον δικό του αγώνα για κοινωνική και ψυχική καλλιέργεια πετυχαίνοντας σημαντικές προόδους.

Ο 16χρονος Βασιλής τελείωσε το Δημοτικό σχολείο με την βοήθεια παράλληλης στήριξηςενώ όταν τελείωσε γράφτηκε στο ειδικό Γυμνάσιο της περιοχής του δείχνοντας να κάνει τεράστια άλματα κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως παρόλο την ασθένεια του, ο ίδιος ήταν υπερδραστήριοςκαθώς συμμετείχε σε θεατρική ομάδα, κολυμπούσε, έπαιζε πιάνο μελετούσε τα μαθήματά του ενώ τα τελευταία χρόνια μιλούσε κανονικά και επικοινωνούσε με όλους.

Η μητέρα του άτυχου 16χρονου, γνωστή επιστήμονας της περιοχής και άνθρωπος τεράστιων αποθεμάτων αγάπης και αντοχής μεγάλωσε τον γιό της ολομόναχη μιας και η μοίρα θέλησε να χωρίσει από τον σύζυγό της όταν ο Βασίλης ήταν 9 μηνών.

Αυτό δεν την προβλημάτισε καθόλου και αφιερώθηκε σε δύο σκοπούς στην εκπαίδευση του παιδιού της με όλα τα μέσα και στην εργασία της ως ψυχολόγος όπου καθημερινά βοηθάει δεκάδες συνανθρώπους μας. 

Το χρονικό του ατυχήματος… 

Ήταν την Σάββατο 27 Ιουνίου όταν ο 16χρονος Βασίλης συνήθιζε να κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού του και να απασχολείτε είτε με τα παιχνίδια του είτε με κάτι άλλο δημιουργικό.

Σε μια στιγμή, μεσημεριανές ώρες άνοιξε την πόρτα της μπαλκονόπορτας του διαμερίσματος του τρίτου ορόφου και έπεσε από κάτω.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr ίσως ο 16χρονος Βασίλης να υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και να μην κατάλαβε την αίσθηση του ύψους ή απλά να ζαλίστηκε και να γλίστρησε στο κενό.

Το παιδί σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου και έπειτα, επειδή κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση του σε μονάδα εντατικής θεραπείας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και η υγεια του χειροτέρευε.

Η απόφαση της δωρεάς οργάνων…

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του στενού συγγενικού προσώπου της οικογένειας του 16χρονου Βασίλη, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, η απόφαση της δωρεάς οργάνων ήρθε κατευθείαν από την οικογένεια και συγκεκριμένα από τη μητέρα του αγοριού όταν εκείνη τον επισκέφθηκε και διαπίστωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση το παιδί να επιζήσει.

Συγκεκριμένα η άτυχη μητέρα, επισκέφθηκε την Κυριακή το πρωί και το απόγευμα τον γιό της στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και είδε την κλινική του εικόνα να χειροτερεύει. Επέστρεψε στο σπίτι της απαρηγόρητη βυθισμένη σε σκέψεις, γεμάτη πόνο και θλίψη κάνοντας διάφορες σκέψεις για το μέλλον το δικό της αλλά και του μοναχογιού της. 

Το βράδυ, την στιγμή που επεξεργαζόταν τις καταστάσεις και τις πληροφορίες που είχε η πονεμένη μάνα, χτύπησε το τηλέφωνο της και της είπαν από το νοσοκομείο ότι η υπάρχει μια ελαφρια χειροτέρευση στην υγεία του Βασίλη.

Έγινε ράκος και προβληματίστηκε ιδιαίτερα καθώς το επόμενο διάστημα ήταν κρίσιμο για τις επιλογές της, μετά από ώριμη σκέψη, αργα το βράδυ τηλεφώνησε στο νοσοκομείο όπου τους είπε χαρακτηριστικά πως «εάν συμβεί κάτι κατα τη διάρκεια της νύχτας, σας ενημερώνω από τώρα θέλω να δωρίσω τα όργανα του παιδιού».

Μάλιστα μετά την απόφαση της αυτή, η μητέρα του 16χρονου Βασίλη είπε σε στενούς συγγενείς και φίλους πως «η ζωή που φεύγει από έναν άνθρωπο θα πρέπει να δίνεται σε έναν άλλον συνάνθρωπο μας. Εάν, αυτοί οι άνθρωποι, νιώσουν την ανάγκη να έρθουν σε επαφή μαζί μου, καταλαβαίνετε τι παρηγοριά θα είναι που θα ξέρω ότι η καρδιά του παιδιού μου θα χτυπά σε ένα άλλο παιδί, ένα κομμάτι του δικού μου παιδιού θα ζει».

Έτσι αφού όλα τα τεστ επιβεβαίωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο του 16χρονου Βασίλη, τη Δευτέρα, ενημερώθηκαν και οι γονείς του και ξεκίνησαν και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις μεταμοσχεύσεις πέντε ζωτικών οργάνων σε παιδιά ίδιας περίπου ηλικίας.