Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ναυαγοσώστες σε 9 παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Ναυαγοσώστες σε 9 παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Στις θέσεις τους βρίσκονται από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου οι ναυαγοσώστες σε 9 πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Καλαμάτας, όπου θα παραμείνουν κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Είναι παρόντες για να κολυμπάει ο κόσμος με ασφάλεια. Για να προλάβουν, να αντιδράσουν έγκαιρα, να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να σώσουν έναν άνθρωπο που μπορεί να κινδυνεύσει στη θάλασσα.

Για πρώτη φορά φέτος υπάρχει ναυαγοσώστης και στη Δυτική Παραλία, στην ακτή του Κορδία.

“Ο κόσμος φάνηκε πάρα πολύ χαρούμενος και έκπληκτος που είδε για πρώτη φορά ναυαγοσώστη” μας είπε χθες η ναυαγοσώστρια στον Κορδία, Σταυρούλα Αλεβίζου. Παρατήρησε ότι ναυαγοσώστης θα είναι εκεί και θα επιβλέπει για να υπάρχει ασφάλεια. Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και πως όλα είναι στη θέση τους. Για την ασφάλεια του κόσμου που έρχεται στη θάλασσα, θύμισε ότι πρέπει κανείς να έχει φάει 3 τουλάχιστον ώρες νωρίτερα πριν μπει για μπάνιο.

Λουόμενοι στον Κορδία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που και αυτή η παραλία της Καλαμάτας έχει ναυαγοσώστη, που προσφέρει ασφάλεια και θα παρεμβαίνει για να δίνει τις πρώτες βοήθειες, αν χρειαστεί.

Στην ακτή μπροστά στην εκκλησία της Ανάστασης, στην Ανατολική Παραλία, στον πύργο του ναυαγοσώστη ήταν ο Κώστας Μανιάτης. “Είμαστε πανέτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Ο κόσμος είναι συνεργάσιμος, και για την ασφάλεια τη δική του και για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας” μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την ελπίδα “να πάνε όλα καλά και θα πάνε” και σημείωσε: “Είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί. Εχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό, με τα φάρμακα, με ό,τι χρειαστεί. Η πρόληψη είναι το πιο βασικό, να προλάβεις οτιδήποτε. Ο καλός ναυαγοσώστης δεν πρέπει να βραχεί.Και ο κόσμος πρέπει να προσέχει τον εαυτό του, να μην κολυμπάει επικίνδυνα, να μην υπερβαίνει τις δυνάμεις του, να μην πέφτει στο νερό φαγωμένος. Το μπάνιο είναι ωραίο και πρέπει να το απολαμβάνουμε”.

Μας ενημέρωσε ότι πέρα από τους πύργους στις ακτές, υπάρχουν επιτηρητές ναυαγοσώστες της αναδόχου εταιρείας, μέσα σε σκάφος που κινείται από την Καλαμάτα έως τη Μικρή Μαντίνεια και σε αμάξι που καλύπτει από τη στεριά τη συγκεκριμένη έκταση.

Οι ναυαγοσώστες θα είναι στη θέση τους καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Στη διάθεσή τους έχουν σωσίβιο, σανίδα, λέμβο με μηχανή και μάσκες οξυγόνου για τις πρώτες βοήθειες. Φορητό απινιδωτή έχουν οι επιτηρητές ναυαγοσώστες στο σκάφος και στο αμάξι, και η επικοινωνία τους με τους ναυαγοσώστες στους πύργους γίνεται με ασύρματο.

Ανάδοχος για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών για το φετινό καλοκαίρι είναι ο Γεώργιος Μιχαλιός (ο ίδιος ήταν και πέρυσι), με 187.110,54 ευρώ.

Οι ακτές του Δήμου Καλαμάτας που καλύπτονται από ναυαγοσωστικής άποψης είναι: α) Ανατολική Παραλία, μήκους 2.200 μ. (6 πύργοι). β) Αλμυρό στη Βέργα, μήκους 400 μ. γ) Μικρή Μαντίνεια, μήκους 400 μ. δ) Δυτική Παραλία (Κορδίας) 400 μ.

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr