Αρχική Ν. Κορινθίας Η Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών… μέσα από αληθινές ιστορίες! “Πως θα...

Η Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών… μέσα από αληθινές ιστορίες! “Πως θα προστατεύσετε τα παιδιά σας”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και της διακίνησης του σήμερα 26 Ιουνίου, στην Εκπομπή Πελοπόννησος ΣΗΜΕΡΑ την Τετάρτη 24 Ιουνίου ήταν καλεσμένος ο Κωστας Λαχανάς, Ιδρυτής της Αυτογνωσίας.

Η Δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου στο Β’ Μέρος της Εκπομπής ανέδειξε το θέμα των ναρκωτικών, αυτή τη μάστιγα που δεν έχει τελειωνμό το τελευταίο διάστημα.

Προς ενημέρωση, το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποίησαν ναρκωτικά παγκοσμίως το 2019 είναι 5,5%, ή 271 εκατομμύρια, εκ των οποίων 35 εκατομμύρια με διαταραχές χρήσης ναρκωτικών που απαιτούν θεραπεία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση για τα Ναρκωτικά.

Ο συνεντευξιαζόμενος ήταν ο ίδιο χρήστης από τα 12 του χρόνια και διηγήται τι τον ώθησε και δημιούργησε την αυτογνωσία:

Λίγα λόγια για την Αυτογνωσία όπως την παρουσιάζουν οι ίδιοι:

Το θεραπευτικό κέντρο εξαρτημένων ατόμων Αυτογνωσία παρέχει υποστήριξη και πρακτική βοήθεια σε εξαρτημένα άτομα. Δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 από τον Κώστα Λαχανά και την Εύα Καρανάσιου, δύο ανθρώπους που στο παρελθόν πάλεψαν με την εξάρτηση και βγήκαν νικητές. Είναι ένα από τα πρώτα ιδιωτικά κέντρα θεραπευτικής διαδικασίας και συμβουλευτικής υποστήριξης που λειτούργησαν στη Θεσσαλονίκη. Ήδη από την ίδρυσή του κατάφερε να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια σε εκατοντάδες ανθρώπους χάρη στην αφοσίωση των δύο δημιουργών του, τον επαγγελματισμό του προσωπικού του και την αυστηρή τήρηση των θεραπευτικών standards του, εφάμιλλων με αυτά του εξωτερικού.

Η απαλλαγή από τις ναρκωτικές ουσίες, τον αλκοολισμό και τα τυχερά παιχνίδια (τζόγος) είναι η στόχευση του εξειδικευμένου team που κρύβεται πίσω από το εγχείρημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: