Αρχική Eπικαιρότητα Το μεγαλύτερο έντομο της Ευρώπης με το δηλητηριώδες δάγκωμα εμφανίστηκε στην Ελλάδα...

Το μεγαλύτερο έντομο της Ευρώπης με το δηλητηριώδες δάγκωμα εμφανίστηκε στην Ελλάδα (βίντεο)

Λιθόκερος: Η Κομοτηνή είχε πρόσφατα την τιμητική της. Αυτό, διότι στη συγκεκριμένη ακριτική περιοχή της Ελλάδος παρουσιάστηκε ένα πολύ σπάνιο έντομο. Μάλιστα, το γεγονός έλαβε χώρα στο κέντρο από την Κομοτηνή και όχι στα περίχωρα της προαναφερθείσας πόλης της Θράκης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας πολίτης αποφάσισε να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Αυτό ήταν να αποτυπώσει στο κέντρο από την Κομοτηνή ένα λιθόκερο.

Λιθόκερος: Τι είναι

Πρόκειται για ένα σαρκοφάγο υδρόβιο έντομο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο έντομο θεωρείται το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο λιθόκερος είναι αμφίβιος και δαγκώνει. Ωστόσο, το δηλητηριώδες δάγκωμά του δεν είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Αυτό, διότι μπορεί να προκαλέσει οξύ πόνο, αλλά όχι θάνατο στον άνθρωπο.

Λιθόκερος: Πρώτο θέμα

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, ότι το προαναφερθέν έντομο απασχόλησε έντονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, απασχόληση τόσο το ίντερνετ, όσο και την τηλεόραση. Αυτό έγινε όταν το σπάνιο έντομο εμφανίστηκε έξω από το κτίριο του δημαρχείου της Λαμίας. Με την εμφάνισή του στο δημαρχείο της πόλης προκάλεσε αναταραχή και έκπληξη. Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν περίπου δύο χρόνια. Από εκεί και πέρα, πραγματοποιήθηκε και ακόμη ένα γεγονός. Συγκεκριμένα, το 2019 είχε τσιμπήσει ένα 10χρονο αγοράκι που έκανε μπάνιο, με την οικογένειά του, στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα.