Αρχική Eπικαιρότητα Άγρια κόντρα για τα 20 εκατ. του «μένουμε σπίτι» – ΝΔ: Θα...

Άγρια κόντρα για τα 20 εκατ. του «μένουμε σπίτι» – ΝΔ: Θα δοθεί η λίστα, ΣΥΡΙΖΑ: Πόσο κοστίζει η Μωυσής;

Σε νέο επίπεδο περνάει η κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για την περιβόητη καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» που μοιράστηκε σε media, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει η λίστα με τα ποσά που πήρε το κάθε μέσο ενημέρωσης.

«Φωτιά» συνεχίζει να βάζει στο πολιτικό σκηνικό η περιβόητη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ από την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εντείνει τις πιέσεις του προς το Μέγαρο Μαξίμου, τις οποίες πλέον επεκτείνει και στο οικονομικό επιτελείο.

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει τη λίστα με τα ποσά σε ΜΜΕ και υπεκφεύγει για να μαγειρέψει τα νούμερα» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστηρίζει, «αντί απαντήσεων για τα ανύπαρκτα μέσα, υπεκφεύγει με διαρροές χυδαίων συμψηφισμών για το τι έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις, για να κερδίσει χρόνο και να μαγειρέψει τα νούμερα».

«Του θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ώστε οι διαφημιστικές δαπάνες, ακόμα και των τραπεζών, να δημοσιεύονται προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Ούτε μοίραζε δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα μέσα χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο, ούτε έδινε χρήματα παράνομα σε sites εκτός online Μητρώου media, ούτε έκρυβε ενοχικά τη λίστα με το πού πήγαν τα λεφτά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρεί πως «είναι ζήτημα αυτονόητης λογοδοσίας και Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά χωρίς άλλες υπεκφυγές» και θέτει το ερώτημα αν θα ζητήσει την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ή θα τον καλύψει, μετακινώντας τον απλά σε άλλη θέση, «γιατί ό,τι έκανε ήταν κατ’ εντολή πρωθυπουργού».

Θα δοθεί η λίστα όταν γίνουν οι πληρωμές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πως η λίστα θα δοθεί στη δημοσιότητα αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία «ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου από το Υπουργείο Οικονομικών» και «όταν γίνουν οι πληρωμές».

««Όλη η φασαρία γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο και που – σύμφωνα με δημοσιεύματα- έχει πάρει κατα την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απο τράπεζες και ΔΕΚΟ ποσό που ανέρχεται τουλάχιστον σε 1,8 εκ ευρώ» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας -φωτογραφίζοντας το «Documento». «Ο κ. Τσίπρας να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο προτίμησής του την περίοδο διακυβέρνησής του» πρόσθεσε.

www.dikaiologitika.gr