Αρχική Eπικαιρότητα Πέτσας: Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά στα ΜΜΕ όταν ολοκληρωθούν...

Πέτσας: Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά στα ΜΜΕ όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές

«Προετοιμαζόμαστε για την 1η Ιουλίου, που θα ανοίξουν πιο πλατιά οι πύλες της χώρας στον τουρισμό», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας  και σημείωσε ότι «σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων, θα λαμβάνονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως στην Ξάνθη».

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι «παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου η ισχύς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού», ενώ είπε ότι «τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για μια γενναία μείωση προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων».

«Οι θέσεις μας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής είναι γνωστές, κινούνται στην κατεύθυνση που είχαν θέσει οι 9 ηγέτες με την επιστολής τους», τόνισε ο κ. Πέτσας.

ΑΟΖ και ταμείο ανάκαμψης

«Το διεθνές δίκαιο προβλέπει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ για τα νησιά μας, το έχουν αναγνωρίσει πολλές χώρες. Προχωρούμε με βάση το διεθνές δίκαιο και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

«Δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόνες προϋποθέσεις η αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα στέρεο σχέδιο που θα επιτρέψει στις χώρες να γυρίσουν σελίδα. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που θα αλλάξει την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Η λίστα με τα ποσά σε ΜΜΕ

«Η εκστρατεία για τον κορονοϊό ήταν συνεκτική και μεθοδική και έσωσε ζωές. Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες. Τώρα διεξάγεται ποιοτική έρευνα. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα», σημείωσε και πρόσθεσε ο Στ. Πέτσας:

«Όλη η φασαρία γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Ο κ. Τσίπρας να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγεκριμένο μέσο προτίμησής του την περίοδο διακυβέρνησής του».