Αρχική Ν. Κορινθίας Μαρία Πρωτοπαππά: Eίναι έγκλημα η κοπή των δέντρων

Μαρία Πρωτοπαππά: Eίναι έγκλημα η κοπή των δέντρων

Ο κ.Αντιδήμαρχος παραβλέποντας κάθε θεσμική διαδικασία προέβη σε κοπή πολυετών δέντρων στη Δημοτική Κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων.

Ακολουθώντας την <περιβαλλοντική του πολιτική> με την ανεξήγητη ανοχή του σκουπιδότοπου, μη προβαίνοντας ως όφειλε θεσμικά στην άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων, αυθαίρετα αποφασίζει μόνος του και την κοπή δέντρων…

Είναι εγκληματικό να κόβονται δέντρα μέσα στον αστικό ιστό, στην εποχή μας που όλοι αναζητούμε το πράσινο. Ο σεβασμός στη φύση και ειδικά σε αιωνόβια δέντρα είναι δείγμα πολιτισμού. Επειδή για όλα υπάρχει μια δικαιολογία εκ μέρους του, η όποια παρέμβαση μπορούσε να πραγματοποιηθεί κατά τρόπο που να σέβεται την υφιστάμενη κατάσταση των δέντρων. Παρά ταύτα αυθαιρετεί, μη ακολουθώντας τις διαδικασίες, χωρίς έγκριση από την τεχνική υπηρεσία και χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βασικά χωρίς καμία Διαβούλευση.

Να ενημερώσουμε επίσης τον «αρχάριο» αντιδήμαρχο ότι για κάθε έργο περιβάλλοντος –χωροταξίας-ανάπλασης περιοχών απαιτείται λήψη απόφασης της επιτροπής ποιότητας ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» καλά κρατεί για τον αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων.

Ως Συνδυασμός δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει ο παραλογισμός και η αυθαιρεσία που προσβάλλει και θίγει το φιλότιμο και την αγάπη των Αγιοθεοδωριτών για τον τόπο τους και καταγγέλουμε την τακτική της Ισοπέδωσης των Πάντων.

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ