Αρχική Eπικαιρότητα Γιατί έδωσαν κοκτέιλ ναρκωτικών στη 10χρονη Μαρκέλλα;

Γιατί έδωσαν κοκτέιλ ναρκωτικών στη 10χρονη Μαρκέλλα;

Πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων προκύπτουν από την έρευνα που διεξάγεται για τον εντοπισμό των απαγωγέων της 10χρονης Μαρκέλλας από την Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης. «Person in interest» παραμένει η κοκκινομάλλα, η οποία φέρεται να είναι εκείνη που πλησίασε το μικρό κορίτσι και το πήρε μαζί της. Η γυναίκα που αναζητείται, φέρεται να ανήκε στο φιλικό ή και οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας.

Μεγάλα ερωτηματικά, επίσης, έχουν προκύψει μετά τον εντοπισμό ουσιών στο αίμα της 10χρονης τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί για περίπου 48 ώρες. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις, πρόκειται για συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών -το λεγόμενο «speedball»- τα οποία όμως δρουν ανεξάρτητα.

Τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στην 10χρονη μαθήτρια προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Από την άλλη πλευρά, η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό, ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Βασικό ερώτημα αποτελεί το κίνητρο των απαγωγέων, καθώς δεν αποκλείεται να πρόκειται για κύκλωμα που αρπάζει και μεταφέρει παιδιά εκτός συνόρων.

Ένα ακόμη αναπάντητο -προς το παρόν- ερώτημα, είναι το γιατί οι απαγωγείς εγκατέλειψαν τη 10χρονη. Ενδεχομένως να επηρέασε και η έκταση που πήρε στα ΜΜΕ και στα social media η εξαφάνιση του κοριτσιού. Όμως αυτό δεν ερμηνεύει από μόνο του το γεγονός ότι άφησαν το κορίτσι ελεύθερο, ενώ δεν τους είχε δει κανείς, ούτε κανείς μπορούσε να γνωρίζει πού είναι πώς θα εντοπιστεί.

Ερώτηνα αποτελεί επίσης το πότε μπήκαν στον οργανισμό της 10χρονης τα ναρκωτικά, αν, δηλαδή, κάποιος της τα έδωσε πριν την Πέμπτη οπότε και εξαφανίστηκε ή στις ώρες που ήταν αγνοούμενη

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα Ανηλίκων ο μεγάλος αδελφός της, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της 10χρονης.

Έρευνες και εκτός Θεσσαλονίκης

Τις τελευταίες ώρες, οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξετάζεται η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη.

Το πρόσωπο που αναζητούν οι Αρχές φαίνεται ότι προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστό στην οικογένεια. Αναγνωρίστηκε δε, κατά τις ίδιες πηγές, από την ίδια την ανήλικη, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.