Αρχική Eπικαιρότητα Οίκοι ανοχής: “Ανέφικτη η εφαρμογή των μέτρων” λέει ο Θάνος Ασκητής

Οίκοι ανοχής: “Ανέφικτη η εφαρμογή των μέτρων” λέει ο Θάνος Ασκητής

Ο Θάνος Ασκητής σχολίασε τα μέτρα του ΕΟΔΥ για τους οίκους ανοχής. Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι τα μέτρα είναι σωστά, αλλά η εφαρμογή τους είναι ανέφικτη.

“Τα μέτρα είναι σωστά. Αν τα δει κανείς αναλυτικά είναι σωστά για τα μέτρα πρόληψης ώστε να μην μολυνθούμε. Είναι όμως ανεφάρμοστα γιατί απευθύνονται σε ένα μυαλό ανθρώπων πολύ ψυχαναγκαστικό, εξαιρετικά αναλυτικό και πολύ προσεχτικό, που το σεξ το ίδιο ακυρώνεται μέσα από τη διαδικασία. Ο πελάτης ενός οίκου ανοχής που θα βρεθεί με ένα πληρωμένο σύντροφο θα βγάλει στοιχεία της φύσης του, θα αναζητήσει την ηδονή, άρα δεν μπορεί όλα αυτά να είναι μέσα στο μυαλό του. Είμαστε σε ανέφικτο έδαφος εφαρμογής αυτών των μέτρων», τόνισε ο κ. Ασκητής και πρόσθεσε:

Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας σε περιόδους κρίσης της υγειονομικής αρχής. Η ατομική ευθύνη, η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου επιβάλλουν μια συμπεριφορά που και η σεξουαλικότητα είναι υποχρεωμένη να την υπηρετήσει. Ένας άνθρωπος από μία ανάσα του μπορεί να μολυνθεί από κορονοϊό.

Όταν λέει το μέτρο ότι πρέπει να έχεις μια σεξουαλική επαφή σε στάση τέτοια που η μία κεφαλή από την άλλη να απέχουν σε απόσταση ενός αντιβραχίου, αυτός είναι ανέφικτο να γίνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Τα 15 λεπτά θα προκαλέσουν άγχος επίδοσης και απόδοσης. Δεν αναφέρομαι στην κάρτα. Ένας παντρεμένος άνδρας δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα έναν οίκο ανοχής. Υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα ενός λαού που έχει μάθει να έχει εξωστρέφεια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν συνηγορώ εγώ στην αντίληψη, παρότι τα μέτρα είναι μελετημένα και αν εφαρμοστούν – που θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη – βάζουν σε πολύ χαμηλό κίνδυνο την της μόλυνσης».