Αρχική Ν. Μεσσηνίας Προσοχή: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν κρεοπώλη στην Καλαμάτα

Προσοχή: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν κρεοπώλη στην Καλαμάτα

Εναν κρεοπώλη της Καλαμάτας προσπάθησαν να εξαπατήσουν απατεώνες, τηλεφωνώντας του δύο φορές για δήθεν παραγγελία την οποία θα πλήρωναν μέσω τράπεζας.

Φαίνεται ότι πρόκειται για αυτές τις απόπειρες εξαπάτησης επαγγελματιών, με το γνωστό κόλπο της ψεύτικης απόδειξης στο email, όπου αναγράφεται ότι κατατέθηκαν παραπάνω χρήματα από τα συμφωνηθέντα. Επειτα ο απατεώνας τηλεφωνεί και ζητά από τον επαγγελματία να του επιστρέψει το επιπλέον ποσό που υποτίθεται ότι κατέθεσε κατά λάθος στον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία. Ομως το κόλπο δεν έπιασε σε αυτή την περίπτωση, και ο κρεοπώλης ενημέρωσε τόσο την Ασφάλεια Καλαμάτας όσο και τον πρόεδρο του σωματείου τους Δημήτρη Γαλανάκη, ο οποίος μάλιστα μέσω της “Ε” θέλησε να προειδοποιήσει τους συναδέλφους του να είναι προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια τεχνάσματα. 
Οπως ανέφερε ο κ. Γαλανάκης, τις τελευταίες ημέρες κάποιοι τηλεφωνούν σε κρεοπωλεία και κάνουν μεγάλες παραγγελίες, ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς δήθεν για να πληρώσουν, αλλά πρόκειται μάλλον για απατεώνες. Πρόσφατα άλλωστε, κάποιοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν επαγγελματίες της Καλαμάτας παριστάνοντας στο τηλέφωνο το δήμαρχο της πόλης, που δήθεν ενδιαφερόταν να παραγγείλει τρόφιμα για το Δημοτικό Παντοπωλείο. Αλλά και πριν από μερικούς μήνες, έμποροι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είχαν δεχτεί παρόμοια τηλεφωνήματα, ενώ εξαπατήθηκε τότε το λογιστήριο μιας εταιρείας.
Πηγη: eleftheriaonline.gr