Αρχική Eπικαιρότητα «Θερίζει» ο κορωνοϊός τις τελευταίες 10 ημέρες στη Βόρεια Μακεδονία

«Θερίζει» ο κορωνοϊός τις τελευταίες 10 ημέρες στη Βόρεια Μακεδονία

Το τελευταίο 24ωρο στη Βόρεια Μακεδονία καταγράφηκαν 125 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 3.364 όταν στην Ελλάδα είμαστε στα 3.068.

Τα περισσότερα από τα 125 νέα κρούσματα στη γειτονική χώρα καταγράφονται στην πρωτεύουσα, Σκόπια (89 κρούσματα).

Ακόμη 7 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 164 τον αριθμό των θυμάτων στη Βόρεια Μακεδονία που έχει πληθυσμό 2 εκατομμύρια.

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φιλίπτσε δήλωσε ότι ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στη μη τήρηση των μέτρων προστασίας από ένα μέρος του πληθυσμού και σε μαζικές οικογενειακές συνεστιάσεις κατά την προηγούμενη περίοδο.

Τέλος ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας, Γκόραν Σουγκάρεφσκι δήλωσε ότι το άνοιγμα των δύο αεροδρομίων της χώρας και των συνοριακών διελεύσεων συζητείται αυτή την περίοδο, ωστόσο, όπως είπε είναι νωρίς ακόμη για να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις.

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων έκλεισε στις 18 Μαρτίου 2020 εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, ενώ μία ημέρα νωρίτερα έκλεισαν και οι συνοριακές διελεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ