Αρχική Eπικαιρότητα Σατανική «stalker» η ύποπτη – Παρακολουθούσε εμμονικά το facebook της Ιωάννας

Σατανική «stalker» η ύποπτη – Παρακολουθούσε εμμονικά το facebook της Ιωάννας

Λίγες ώρες πριν της ρίξει βιτριόλι στο πρόσωπο για να την καταστρέψει της έκανε «like» στην τελευταία φωτογραφία προφίλ που μόλις είχε αλλάξει.

Εμμονή με την 34χρονη Ιωάννα φαίνεται να είχε η ύποπτη που, όχι μόνο την «ακολουθούσε» στα social media, αλλά σε κάθε φωτογραφία που άλλαζε το θύμα εκείνη έκανε «like».

Μια επίθεση φιλίας πριν τη φρικαλέα επίθεση που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή της 35χρονης.

Όπως φαίνεται στο Facebook, η ύποπτη, στις 12:18 τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτης 20 Μαΐου, που πιθανότατα είχε στήσει διαδικτυακό καρτέρι σε ρόλο σατανικού «stalker», μόλις είδε ότι η Ιωάννα έκανε αλλαγή στο προφίλ, τής έκανε «like».

Λίγες ώρες αργότερα θα έστηνε καρτέρι και θα «έλουζε» την άτυχη 35χρονη με καυστικό υγρό για να της καταστρέψει το πρόσωπο και τη ζωή… Και δεν ήταν μόνο οι φωτογραφίες προφίλ της Ιωάννας καθώς, όπως φαίνεται, εκτός και από τις υπόλοιπες φωτογραφίες έκανε «like» και στα τραγούδια που ανέβαζε η κοπέλα, πράγμα που σημαίνει ότι την παρακολουθούσε εμμονικά στα social media.

Όπως προκύπτει, οι δύο γυναίκες δεν ήταν άγνωστες αλλά γνωρίζονταν πολύ καλά. Ήταν «φίλες» στο Facebook, είχαν κοινή καταγωγή απο την Αιτωλοακαρνανία, και μάλιστα πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο. Ωστόσο, η παλιά της συμμαθήτρια ήταν τόσο καλά μεταμφιεσμένη και ψυχρή όταν της επιτέθηκε με το καυστικό υγρό που η Ιωάννα δεν την αναγνώρισε.

Τι λέει η γειτονιά της 35χρονης

Την ίδια ώρα, οι γείτονες της 35χρονης αποκαλύπτουν ότι η γυναίκα μένει στο διαμέρισμα τα τελευταία πέντε χρόνια μαζί με τον αδελφό της, ενώ ουδέποτε είχε δώσει την παραμικρή αφορμή. Ωστόσο, όπως δήλωσαν στο protothema.gr, εφόσον αποδειχτεί ότι έκανε την επίθεση με βιτριόλι, «να καταδικαστεί».

«Αναστατωθήκαμε το πρωί μόλις μάθαμε τα νέα. Eγώ έχω κομμωτήριο και την κοπέλα αυτή πρέπει να την γνωρίζω. Είναι καταδικαστέα η κίνησή της με το βιτριόλι, κρίμα για την κοπέλα που είναι στο Θριάσιο» λέει μια γειτόνισα, ενώ μια άλλη είπε: «Την γνωρίζω τρία χρόνια, είναι μια πολύ ευγενική γυναίκα. Κάθε πρωί πήγαινε στη δουλειά της πολύ περιποιημένη, έχω σοκαριστεί πραγματικά».

Η 35χρονη οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην αστυνομία προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση, ενώ έρευνα έγινε και στο διαμέρισμά της. «Έχει νοικιάσει το διαμέρισμα εδώ και 5χρόνια μαζί με τον αδερφό της. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα και βλέπαμε συνέχεια μια περιποιημένη όμορφη γυναίκα. Σήμερα το πρωί ήρθε η ασφάλεια και την ώρα που έβγαινε από την πολυκατοικία, τη συνέλαβαν. Όλα αυτά έγιναν κατά τις 8.00 το πρωί και αργότερα ήρθε πάλι η ασφάλεια και έκανε έρευνες στο διαμέρισμά της» είπε γείτονάς της.

Κλήθηκε και ο σύντροφος της 35χρονης – «Δεν είχα σχέση με την Ιωάννα»

Ο σύντροφος της 35χρονης κλήθηκε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να δώσει στους αστυνομικούς στοιχεία που από τη μία έχουν να κάνουν με τη σχέση του με την προσαχθείσα και από την άλλη λεπτομέρειες για την επαφή του με την 34χρονη Ιωάννα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο άνδρας υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την Ιωάννα και όλα ήταν στο μυαλό της φίλης του.

Φέρεται δε να είπε ότι η ύποπτη πίστευε ότι για το γεγονός ότι η σχέση τους έχει βαλτώσει και δεν προχωράει οφείλεται στην επαφή που είχε με την Ιωάννα. Κάτι το οποίο δεν ίσχυε, όμως η ύποπτη ήταν πεπεισμένη για το αντίθετο.

Τι ψάχνει η αστυνομία

Η αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνές της στο σπίτι της 35χρονης γυναίκας που προσήχθη σήμερα το πρωί ως η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί πήγαν μαζί με την 35χρονη ιδιωτική υπάλληλο στο σπίτι της το οποίο κάνουν φύλλο και φτερό αναζητώντας επιπλέον στοιχεία.

Μέχρι στιγμής πάντως η 35χρονη δεν έχει πει το παραμικρό για την υπόθεση και κρατάει το στόμα της κλειστό στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών.

Παράλληλα οι αστυνομικοί αναζητούν και μια δεύτερη γυναίκα για την οποία εκτιμούν ότι ήταν αυτή που έδωσε το βιτριόλι στη μαυροντυμένη γυναίκα που χτύπησε στις 20 Μαΐου.

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στη βασική ύποπτο

Η 35χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορική εταιρεία που συνεργαζόταν με το ασφαλιστικό πρακτορείο στο οποίο εργαζόταν η Ιωάννα και, κατά πληροφορίες, είχε ερωτική αντιζηλία με την 34χρονη, την οποία κατηγορούσε ότι αποτελούσε εμπόδιο για να προχωρήσει η σχέση της με έναν άνδρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τόσο η 35χρονη όσο και η 34χρονη Ιωάννα κατάγονταν από την Αιτωλοακαρνανία και ήταν γνωστές μεταξύ τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή της 35χρονης μια γυναικεία περούκα και μια τηλεκάρτα και εξετάζουν αν με αυτή τηλεφώνησε στην εταιρεία ραδιοταξί την οποία χρησιμοποίησε η «βιτριολίστρια».

Η εν λόγω γυναίκα δεν ανήκε στην ομάδα των 5 βασικών υπόπτων αλλά στην ομάδα των 20 υπόπτων που είχε αρχικά συγκροτήσει η ομάδα των αστυνομικών που χειρίζεται την υπόθεση.

Στην 35χρονη οδηγήθηκαν από το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο φάνηκε να καταγράφεται από κυψέλες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στα σημεία στα οποία έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί ότι κινήθηκε η μαυροντυμένη γυναίκα.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος της Ιωάννας Ιωάννης Λύτρας επικοινώνησε με την 34χρονη και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις.