Αρχική Eπικαιρότητα Aύξηση των κρουσμάτων από τον Covid-19 , κανένας νέος θάνατος

Aύξηση των κρουσμάτων από τον Covid-19 , κανένας νέος θάνατος

Δεκάδες τα νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3088, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

692 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1752 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχουμε κανένα νέο καταγεγραμμένο θάνατο και παραμένουμε στους 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι ειδικοί «βλέπουν» αύξηση των κρουσμάτων μετά τις 20 Ιουνίου 

Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 11/6. Οι πολίτες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα, αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ την επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων και τις εξελίξεις για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί πάντως σημειώνουν ότι αν θα υπάρξει σημαντική αύξηση θα φανεί μετά τις 20 Ιουνίου καθώς τότε θα αποτυπωθούν τα στοιχεία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Προηγούμενο άρθροΤέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και χωρίς προσαυξήσεις για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες
Επόμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι: Ένταλμα σύλληψης για την βασική ύποπτη – Η αρχή του κακού έγινε σε έναν γάμο