Αρχική Eπικαιρότητα Θετικός στον Κορονοϊό δάσκαλος που δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία

Θετικός στον Κορονοϊό δάσκαλος που δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία

Ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι καθώς και οι γονείς των μαθητών και τα σχολεία από σήμερα το πρωί παραμένουν κλειστά για δεκά μέρες

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στον Δήμο Ξάνθης,σύμφώνα με τη  fonitisxanthis.gr αλλά και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς εκπαιδευτικός ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον Κορονοϊό έπειτα από συμπτώματα τα οποία παρουσίασε την Δευτέρα και τεστ το οποίο έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί, Τετάρτη, τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ο στο Δροσερό Ξάνθης.

Με απόφαση Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ, για 10 ημέρες κλειστά τα 4 σχολεία όπου δίδασκε ο εκπαιδευτικός που διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19. Την ίδια στιγμή , υπάρχουν γονείς που διαμαρτύρονται σχετικά με τα όσα μεταφέραμε αρχικά σύμφωνα με της πληροφορίες μας, πως από το πρωί τα συγκεκριμένα σχολεία δε δεχόταν μαθητές.

Προηγούμενο άρθροΠαμπελοποννησιακή κινητοποίηση αγροτών την 1η Ιουλίου στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΤι υποστηρίζει η οικογένεια της φοιτήτριας : Δεν έγινε πάρτυ