Αρχική Eπικαιρότητα Συναγερμός: Βρέφος 2 μηνών και οι γονείς του κόλλησαν κορονοϊό

Συναγερμός: Βρέφος 2 μηνών και οι γονείς του κόλλησαν κορονοϊό

A medical worker takes care of a patient at the intensive care unit (ICU) of the Sotiria hospital, following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Athens, Greece, April 22, 2020. REUTERS/Giorgos Moutafis

Εφιάλτης και στη Λαμία από το… σουλάτσο του 28χρονου εγγονού του ζευγαριού από τις ΗΠΑ που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό! Από τον ιό έχουν προσβληθεί και γείτονές τους, οι γονείς και δυο από τα παιδιά τους, εκ των οποίων το ένα είναι μόλις δυο μηνών!

Η οικογένεια από τη Λαμία μένει ακριβώς δίπλα από το ηλικιωμένο ζευγάρι που επέστρεψε πριν από μερικές μέρες από τις ΗΠΑ. Έτσι στα τέσσερα ήδη γνωστά κρούσματα, προστίθενται άλλα τέσσερα τουλάχιστον.

Θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με το Lamiareport, είναι οι γονείς, το μωρό τους δυο μηνών και το αγοράκι τους. Η κορούλα του ζευγαριού βγήκε αρνητική στο πρώτο τεστ αλλά δεν αποκλείεται, όπως λένε οι γιατροί, το επόμενο τεστ να είναι θετικό!

Η είδηση πως μια ολόκληρη οικογένεια είναι θετική στον κορονοϊό έχει προκαλέσει σοκ στη Λαμία. Φαίνεται πως ο 28χρονος εγγονός του ζευγαριού που επέστρεψε από τις ΗΠΑ, εκτός από την Αταλάντη είχε κυκλοφορήσει πολύ και στη Λαμία. Και αυτό δυσκολεύει την ιχνηλάτιση των επαφών του.

Αν μπορεί να υπάρξει κάτι θετικό σε όλο αυτό είναι πως τα παιδιά της οικογένειας από τη Λαμία δεν πήγαιναν σχολείο, αφού οι γονείς φοβούνταν να τα στείλουν!

Η ιχνηλάτιση των επαφών της οικογένειας έχει ξεκινήσει και θα αναζητηθούν άνθρωποι με τους οποίους πιθανόν να ήρθαν σε επαφή όχι μόνο στη Λαμία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση της υγείας του 86χρονου από τη Λαμία που επέστρεψε από τις ΗΠΑ, τα νέα δεν είναι θετικά. Ο ηλικιωμένος άνδρας έχει διασωληνωθεί και δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική του νοσοκομείου Λαμίας.

Ο 86χρονος έχει και υποκείμενα νοσήματα.

Στην Εντατική νοσηλεύεται επίσης η 57χρονη κόρη του 86χρονου, η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η γιαγιά και ο 28χρονος εγγονός νοσηλεύονται στη Λάρισα.

Πηγή: lamiareport.gr