Αρχική Eπικαιρότητα Η στιγμή που θύμα ενδοοικογενειακής βίας κάνει νόημα στη φίλη της μέσα...

Η στιγμή που θύμα ενδοοικογενειακής βίας κάνει νόημα στη φίλη της μέσα από βιντεοκλήση (βίντεο)

Μιλούσαν για συνταγές και, ενώ ο άντρας της βρισκόταν στο δωμάτιο, έκανε αυτό το σήμα με το χέρι της – Η φίλη της κατάλαβε και αμέσως πάγωσε…

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η βιντεοκλήση δύο γυναικών, στη διάρκεια της οποίας φαίνεται να μιλούν για μία συνταγή για banana bread. Το βίντεο δείχνει, στην πραγματικότητα, πώς ένα θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης μπορεί να ζητήσει βοήθεια χρησιμοποιώντας μία συγκεκριμένη χειρονομία, για να μην το καταλάβει ο δράστης.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο η μία γυναίκα ρωτάει την άλλη για τη συνταγή. Η γυναίκα αρχίζει να εξηγεί πώς την έκανε με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό της. Λίγο αργότερα, η πρώτη γυναίκα κάνει μια χειρονομία που κάνει τη φίλη της να παγώσει.

Αν και το βίντεο είναι διαφήμιση και όχι αληθινό περιστατικό, σίγουρα φανερώνει τις συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας καθημερινά. Η χειρονομία που βλέπουμε στο βίντεο βοηθά τα θύματα να ζητήσουν βοήθεια αθόρυβα.

Προηγούμενο άρθροΤο τριήμερο της επιτυχίας στο Sea & Sand …. με αποστάσεις αλλά και με πολύ κέφι για ανεπανάληπτες στιγμές
Επόμενο άρθροΣτο Καίσαρι και στη Μάννα Κορινθίας η Μαριλένα Σούκουλη