Αρχική Eπικαιρότητα Ανοιχτό το ενδεχόμενο τοπικών Lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τοπικών Lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία σε συνδυασμό με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν ήδη σε νησιά, όπως η Μύκονος, υποχρεώνουν την κυβέρνηση να προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στη λήψη νέων μέτρων. Ετσι, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπάρχουν σκέψεις για έναν νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, σε επίπεδο δήμων ή νομού ή να πάμε και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού – όπως έγινε με την Ντόχα του Κατάρ.

Αλλωστε, το γεγονός ότι από τα 97 νέα κρούσματα τα 30 προήλθαν από το εξωτερικό, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως όλους τους προορισμούς.

Γενικότερα, υπάρχει η σκέψη να επιβάλλονται μέτρα κάθε φορά εκτιμώντας την κατάσταση όπως θα εξελίσσεται.

Η ανησυχία ξεκίνησε από τις μικρές εστίες κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας. Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των επιστημόνων εστιάζεται στο δήμο Μύκης (ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης), όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού, κάτι βεβαίως που επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση, καθώς στην Ξάνθη ανιχνεύθηκαν 29 νέα κρούσματα.