Αρχική Ν. Αργολίδος Περάσατε κορωνοϊό, σε Ναύπλιο και Κόρινθο; Απαντήσεις με την έρευνα για το...

Περάσατε κορωνοϊό, σε Ναύπλιο και Κόρινθο; Απαντήσεις με την έρευνα για το εμβόλιο BCG (Video)

Aπαντήσεις και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες, σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να κάνει κάποιος το εμβόλιο της φυματίωσης, συμμετέχοντας παράλληλα στην κλινική έρευνα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, δίνονται από τους ειδικούς στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο Ναύπλιο το Σάββατο.

Σε όποιους ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν θα γίνεται πρώτα μέτρηση των αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν ή όχι εκτεθεί τον ιό.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) γίνεται ταυτόχρονα στα νοσοκομεία του Ναυπλίου (Χειρουργική Κλινική), Κορίνθου, Πατρών και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Σε όλη την Ελλάδα θα εμβολιαστούν 900 συμπολίτες μας. Σκοπός της κλινικής μελέτης είναι να αξιολογηθεί αν για ευπαθείς ασθενείς στον Covid 19, ο αντιφυματικός εμβολιασμός μπορεί να τροποποιήσει την ευπάθειά του.

Από όσους συμμετέχουν σε ένα ποσοστό θα χορηγηθεί εικονικό εμβόλιο, όπως επιβάλουν οι κανόνες της επιστημονικής έρευνας. Η επιλογή αυτών που θα λάβουν το εικονικό εμβόλιο γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Όπως εξηγούν οι ειδικοί αν δεν υπάρχει εικονικό εμβόλιο δεν μπορεί να φανεί η ωφέλεια της παρέμβασης.

Μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας ίσης ή μεγαλύτερης των 50 ετών που πάσχουν από στεφανιαία νόσο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ακόμα και αν στην παιδική τους ηλικία είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της φυματίωσης, αφού με τα χρόνια εξασθενεί.

Το πρόγραμμα δίνει απαντήσεις σε όλους όσους εμβολιαστούν σε δύο καθοριστικά ερωτήματα: 

α) Αν έχουν έρθει ή όχι σε επαφή με το μικρόβιο της φυματίωσης.
β) εάν έχουν αντισώματα για τον κορωνοϊό (αν έχουν έρθει σε επαφή με το μικρόβιο).

Για να συμμετέχει κάποιος ή κάποια στην έρευνα θα χρειαστεί να πάει αρχικά στο νοσοκομείο για να κάνει το τεστ Mantoux (μαντού). Μετά από 48 ώρες θα ξαναπάει για να διαβάσουν οι γιατροί την μαντού και να κάνει τεστ αντισωμάτων. Αν είναι αρνητικά αμέσως θα εμβολιαστεί.
Τρεις μήνες αργότερα θα ξαναπάει στο νοσοκομείο για 10 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο θα δεχθεί δύο τηλεφωνήματα για να απαντήσει σε πέντε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του.

Στο Video από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το Σάββατο στο Ναύπλιο, μιλούν με τη σειρά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κώστας Κατσαρός, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Παναγιώτης Γκανάς και ο καθηγητής παθολογίας  των λοιμώξεων και διευθυντής της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής στο Αττικόν Βαγγέλης Γιαμαρέλλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 

ΠΗΓΗ: anagnostis.gr